Αντιφασιστικά μηνύματα μέσα από συναυλία στέλνει η Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΤΕΠΑΚ, με αφορμή την ομοφοβική επίθεση που σημειώθηκε στις 22 Φεβρουαρίου στο Πανεπιστήμιο, στην εκδήλωση της ΦΕΤΕΠΑΚ και της Accept ΛΟΑΤΙ Κύπρου.

Η συναυλία ξεκίνησε αργά το απόγευμα στην πλατεία του ΤΕΠΑΚ, με τη συμμετοχή των συγκροτημάτων Αρχή δια του Ρεμπέτικου και Monsieur Doumani και των Βαγγέλη Γέττου, Γιάννη Χρηστίδη, Γιώργου Κυριάκου, Θέκλα Φλουρή, Νικολέττα Οδυσσέως και Νωαίνα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, το Πανεπιστήμιο, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία βρίσκεται απέναντί «στην ομάδα θρασύδειλων» και απέναντι σε κάθε υπονομευτή της ελευθερίας της σκέψης, ταυτότητας, κρίσης, έκφρασης.

Οι χώροι του Πανεπιστημίου είναι ιεροί και θα παραμείνουν κλειστοί για τέτοιες ομάδες,προστίθεται.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε υπό τη διακριτική παρουσία αστυνομικής δύναμης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το διαφημιστικό της συναυλίας ήταν εμπνευσμένο από το ίδιο το περιστατικό, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν έναν πυροσβεστήρα κατά των παρευρισκομένων στην εκδήλωση. Στην αφίσα της συναυλίας αποτυπώνεται ένας  πυροσβεστήρας που εκτοξεύει τα χρώματα του ουράνιου τόξου, σύμβολο της κοινότητας ΛΟΑΤΙ.

Πηγή: ΚΥΠΕ