Συνάντηση με τους οργανωμένους τυροκόμους που προανήγγειλαν μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας λόγω διαφωνιών με τους χειρισμούς του Υπουργείου Γεωργίας σε σχέση με την κατοχύρωση του χαλλουμιού, θα έχει στις 2 μετά το μεσημέρι ο Υπουργός, Κώστας Καδής.

Οι Τυροκόμοι αξιώνουν τη διασφάλιση των υφιστάμενων ποσοτήτων παραγωγής χαλλουμιού, της παραγωγής ολόκληρης της γκάμας που έφτιαχναν και τη διασφάλιση χρήσης όλων των ειδών και ποσοτήτων γάλακτος, αιγοπρόβειου και αγελαδινού.

Το υπουργείο Γεωργίας αντιτείνει πως η κατοχύρωση του χαλουμιού από την ΕΕ, που θα ψηφιστεί σήμερα από αρμόδια Επιτροπή, αποτελεί τεράστια επιτυχία που το προστατεύει απόλυτα, πρέπει να τηρούνται οι προδιαγραφές που θα ελέγχονται και εφόσον γίνει σωστή διαχείριση, θα είναι τεράστια τα οφέλη για όλους τους εμπλεκόμενους.

Όσον αφορά τους Τουρκοκύπριους παραγωγούς που ζητούν περίοδο χάριτος σε σχέση με την εφαρμογή των προδιαγραφών, σύμφωνα με πληροφορίες αυτό δεν μπορεί να γίνει, ενώ και αυτοί θα ωφεληθούν τα μέγιστα στην πορεία.