Νέα συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών για να προγραμματιστούν οι περαιτέρω ενέργειες που χρειάζονται για την προώθηση της Β’ Φάσης της σύνδεσης της Λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ με τον παραλιακό δρόμο Λεμεσού, αναμένεται να έχει εντός των ημερών ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Τοπική Αρχή.

Ως γνωστόν, η εκτέλεση της 2ης φάσης του έργου δεν κατέστη εφικτή μέχρι στιγμής, λόγω του ότι δεν έχει επιτευχθεί η μετακίνηση των υφιστάμενων επαγγελματικών υποστατικών τόσο σε ελληνοκυπριακά, όσο και σε τουρκοκυπριακά τεμάχια που παρεμποδίζουν τη νέα όδευση του δρόμου.

Ο Δήμος υπενθυμίζει πως παλαιότερα με διαμεσολάβησή του, εντοπίστηκε άλλο Τ/Κ τεμάχιο για διευκόλυνση της μετακίνησης των υποστατικών από το Τ/Κ τεμάχιο.

Επειδή καθυστερούσε η μετακίνηση των υποστατικών και για να μην καθυστερήσει το σύνολο του έργου, προωθήθηκε -σε συνεργασία με τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα- η Α’ Φάση του Έργου, η οποία και ολοκληρώθηκε το 2018.

Παρά τις προσπάθειες όλων, δεν έγινε ακόμη κατορθωτή η μετακίνηση των υποστατικών που εμποδίζουν, ώστε να υλοποιηθεί και η Β΄ Φάση του Έργου.

Ο Δήμος Λεμεσού, στην προσπάθειά του να προωθήσει το θέμα, το έχει κατ’ επανάληψη επαναφέρει ενώπιον των αρμόδιων υπουργείων.

Στη σημερινή ανακοίνωση αναφέρεται πως πρόσφατα, μετά από γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, έχουν δοθεί από τον Υπουργό Εσωτερικών οδηγίες προς τον Δήμο για προώθηση παλαιότερης δικαστικής απόφασης για συγκεκριμένο υποστατικό, σχετικής με το θέμα, και ο Δήμος προχωρά άμεσα προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο Δήμος Λεμεσού τονίζει πως το έργο παραμένει στις άμεσες προτεραιότητες του και θα εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες, σε συνεργασία με τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα, για την όσο το δυνατό συντομότερη ολοκλήρωσή του.

Το Υπουργείο εσωτερικών, σύμφωνα με σχετικό κατάλογο που δόθηκε στη βουλή προ μηνών, προγραμματίζει την έναρξη των κατασκευαστικών έργων για τη 2η φάση της σύνδεσης της λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ με τον παραλιακό, με κόστος 3,5 εκατομμύρια ευρώ, εντός του  2022.

Η 2η φάση προβλέπει την επέκταση του δρόμου από το σημείο πριν την εκκλησία του Αγίου Αντωνίου, όπου σταμάτησε η πρώτη φάση, μέχρι τα φώτα τροχαίας δίπλα από το εργοστάσιο της ΚΕΟ στην Φραγκλίνου Ρούσβελτ.

Ο δρόμος, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα μετακινηθεί νοτιότερα, έτσι ώστε να βρίσκεται μεταξύ της εκκλησίας του Αγίου Αντωνίου και της Μαρίνας Λεμεσού.

Η περιοχή από την οποία περνά μέχρι σήμερα ο δρόμος θα αναδιαμορφωθεί, ώστε να δημιουργηθεί μια νέα δημόσια πλατεία μεταξύ της εκκλησίας και του τεμένους, η οποία θα ονομαστεί Πλατεία Ειρήνης.