Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς και αρκετοί διεθνείς αξιωματούχοι θα βρεθούν στο Ριάντ αυτήν την εβδομάδα για συνομιλίες με στόχο την προώθηση μιας ειρηνευτικής συμφωνίας στη Γάζα, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), δήλωσε ο πρόεδρος του WEF το Σάββατο.

«Έχουμε τους βασικούς παίκτες τώρα στο Ριάντ και ελπίζουμε ότι οι συζητήσεις μπορούν να οδηγήσουν σε μια διαδικασία συμφιλίωσης και ειρήνης», δήλωσε ο Μπόργκε Μπρέντε σε συνέντευξη Τύπου στο Ριάντ, προσθέτοντας ότι η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα θα είναι στην ημερήσια διάταξη.

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν θα παραστεί στις συναντήσεις μαζί με περιφερειακούς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Πρωθυπουργού του Κατάρ, του Υπουργού Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, του πρίγκιπα του Ομάν και αξιωματούχων του Μπαχρέιν, είπε ο κ. Μπρέντε.

Πρόσθεσε ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, θα είναι επίσης εκεί για να ενημερώσει αξιωματούχους σχετικά με τον γύρο συνομιλιών των Αιγυπτίων διαπραγματευτών που διεξήχθησαν στο Ισραήλ την Παρασκευή, σε μια προσπάθεια να επανεκκινήσουν οι προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και την επιστροφή των υπόλοιπων Ισραηλινών ομήρων.

«Υπάρχει τώρα μια μικρή ώθηση για διαπραγματεύσεις για τους ομήρους και για μια πιθανή κατάπαυση του πυρός», είπε τέλος ο πρόεδρος του WEF.