Συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας, η εφαρμογή του οποίου χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022, περίπου 927.000 δικαιούχοι είχαν εγγραφεί στο ΓεΣΥ και σε κατάλογο Προσωπικού Ιατρού.

Ταυτόχρονα είχαν συμβληθεί με τον ΟΑΥ 2.036 Ειδικοί Ιατροί, 592 Προσωπικοί Ιατροί ενηλίκων, 201 Προσωπικοί Ιατροί παιδιών, 160 εργαστήρια, 1.491 άλλοι Επαγγελματίες Υγείας, 188 Νοσηλευτές, 710 Οδοντίατροι, 8 Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ), 60 νοσηλευτήρια και 595 φαρμακεία.

Τέσσερα χρόνια μετά την εφαρμογή του ΓεΣΥ, βασικές προκλήσεις για τη λειτουργία του συστήματος είναι ο έλεγχος και εποπτεία της χρήσης του συστήματος, η ένταξη των καινοτόμων φαρμάκων, ο ιατρικός έλεγχος (medical audit), αλλά και η αντιμετώπιση των λιστών αναμονής.

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), που συστάθηκε για την εφαρμογή του ΓεΣΥ, θα παραθέσει σήμερα συνέντευξη Τύπου σήμερα για μια αποτίμηση και απολογισμό του στις 9.30 το πρωί.