Στη σύλληψη 32χρονου προχώρησε σήμερα η Αστυνομία σε σχέση με την υπόθεση κλοπής χιλιάδων σφαιρών από εμπορευματοκιβώτιο, στη Λεμεσό.
 
Σύμφωνα με το ΤΑΕ Λεμεσού, εναντίον του 32χρονου εκκρεμούσε από χθες ένταλμα σύλληψης το οποίο εκτελέστηκε σήμερα, καθώς ο ύποπτος ήταν υπόδικος για άλλη υπόθεση, που αφορά διάρρηξη κατοικίας και κλοπή κυνηγετικών όπλων.
 
Σήμερα το πρωί τέθηκε υπό 8ήμερη κράτηση για την υπόθεση κλοπής των σφαιρών και ένας 27χρονος, ο οποίος καταζητείτο και εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες στην Πάφο.
 
Οι σφαίρες είχαν κλαπεί μεταξύ των ημερομηνιών 5 με 19 Οκτωβρίου, από εμπορευματοκιβώτιο που βρισκόταν έξω από το υποστατικό αδειούχου εισαγωγές – εξαγωγέα, με σκοπό τη διαμετακόμιση τους. Συγκεκριμένα κλάπηκαν 200 κιβώτια φυσιγγίων, που περιείχαν 50 χιλιάδες φυσίγγια κυνηγετικών όπλων, αξίας 11 χιλιάδων ευρώ και 114 κιβώτια που περιείχαν 114.000 σφαίρες όπλου 9mm, αξίας 17.000 ευρώ.
 
Την περασμένη Τετάρτη, μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας, εντοπίστηκαν σε ανοικτό χώρο στην περιοχή Αμαθούντας, θαμμένες στο έδαφος, 15.906 σφαίρες 9mm, που διαπιστώθηκε ότι αποτελούν μέρος των σφαιρών που κλάπηκαν από το εμπορευματοκιβώτιο. Επίσης εντοπίστηκε ένα έμφορτο περίστροφο, ένα αεροβόλο πιστόλι και 16 γκαζάκια αεροβόλου πιστολιού. 

Πηγή: ΚΥΠΕ