Δύο άντρες ηλικίας 28 και 40 ετών συνελήφθησαν στη Λάρνακα για υπόθεση κλοπής, απόπειρας κλοπής, κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων και κατοχής ναρκωτικών ουσιών. ​Οι δύο συλληφθέντες τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ το ΤΑΕ Λάρνακας σε συνεργασία με τον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου και την ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Λάρνακας) συνεχίζουν τις εξετάσεις.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ​καταγγέλθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες χθες από κάτοικο Λάρνακας ότι άγνωστοι αποπειράθηκαν να αποσπάσουν τον καταλύτη του οχήματός του, το οποίο βρισκόταν στον χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας όπου διαμένει. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι δράστες απέκοψαν τον καταλύτη χωρίς όμως να τον πάρουν.

​Στο πλαίσιο αξιολόγησης στοιχείων, προέκυψε μαρτυρία εναντίον 28χρονου και εξασφαλίστηκε ένταλμα σύλληψης και έρευνας.

​Την ίδια μέρα, καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από κάτοικο της επαρχίας Λάρνακας ότι άγνωστοι έκλεψαν από τον ανοικτό χώρο φόρτωσης του οχήματός του αριθμό ηλεκτρικών εργαλείων.

​Γύρω στις 7 χθες, μέλη της Τροχαίας Λάρνακας ανέκοψαν όχημα σε δρόμο της Λάρνακας στο πλαίσιο τροχονομικών ελέγχων.

​Κατά τη διάρκεια του έλεγχου διαπιστώθηκε ότι εναντίον του 28χρονου οδηγού εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, βάσει του οποίου συνελήφθη.

​Ακολούθησε έρευνα εντός του οχήματος όπου εντοπίστηκαν διάφορα ηλεκτρικά εργαλεία καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία, για τα οποία τόσο ο 28χρονος όσο και ο 40χρονος συνοδηγός του, δεν ήταν σε θέση να δώσουν ικανοποιητικές εξηγήσεις όσον αφορά την προέλευσή τους και ως εκ τούτου, συνελήφθησαν και οι δύο για παράνομη κατοχή περιουσίας. Από περαιτέρω εξετάσεις, τα συγκεκριμένα ηλεκτρικά εργαλεία φαίνεται να είναι αυτά που είχαν δηλωθεί ως κλοπιμαία.

​Επίσης, εντός του οχήματος εντοπίστηκε ένα σακουλάκι το οποίο περιείχε μικρή ποσότητα κάνναβης, το οποίο φαίνεται να ανήκει στον 28χρονο. Αυτός υποβλήθηκε σε προκαταρκτικό έλεγχο νάρκοτεστ, με θετικό αποτέλεσμα.

​Από περαιτέρω έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο συλληφθέντες έφερε πινακίδες εγγραφής άλλου αυτοκινήτου, ίδιου τύπου, ενώ το συγκεκριμένο όχημα είχε δηλωθεί ως κλοπιμαίο στις 20 Αυγούστου, 2021, στη Λευκωσία.

​Οι δύο συλληφθέντες τέθηκαν υπό κράτηση ενώ το ΤΑΕ Λάρνακας σε συνεργασία με τον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου και την ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Λάρνακας) συνεχίζουν τις εξετάσεις.