Υπόθεση διατήρησης οίκου ανοχής διερευνά η Αστυνομία, μέλη της οποίας, μετά από έρευνα χθες σε κτήριο στη Λευκωσία, συνέλαβαν 57χρονη για σκοπούς διευκόλυνσης των ανακρίσεων.

Πέντε γυναίκες μεταφέρθηκαν σε καταφύγιο ως πιθανά θύματα εμπορίας προσώπων.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, η συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση διεξήχθη χθες το απόγευμα, με τη συμμετοχή μελών του ΤΑΕ και του ΟΠΕ Λευκωσίας και στο πλαίσιό της διενεργήθηκε έρευνα στα διαμερίσματα διώροφου κτηρίου στη Λευκωσία, εντός των οποίων εντοπίστηκαν έξι γυναίκες με πελάτες.

Μεταξύ των έξι γυναικών βρισκόταν και η φερόμενη ως υπεύθυνη του χώρου, ηλικίας 57 ετών. Εναντίον της εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων, αναφορικά με αποζείν από κέρδη πορνείας, παράβαση του νόμου για παρεμπόδιση και καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και διατήρηση οίκου ανοχής.

Οι άλλες πέντε κοπέλες μεταφέρθηκαν στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας, όπου τους λήφθηκαν συνεντεύξεις από μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων και ακολούθως μεταφέρθηκαν σε καταφύγιο ως πιθανά θύματα εμπορίας προσώπων.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.