Στη σύλληψη 52χρονης, η οποία εντοπίστηκε στην Πράγα και μεταφέρθηκε στην Κύπρο, προχώρησε η Αστυνομία, σε σχέση με υπόθεση εξαπάτησης Κύπριου επιχειρηματία και απόσπασης 300,000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης συνωμοσίας προς διάπραξης κακουργήματος, απάτης, εξασφάλισης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού μετέβησαν στην Πράγα και συνέλαβαν, δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, την 52χρονη.

Όπως είχε καταγγείλει στην Αστυνομία Κύπριος επιχειρηματίας, η ύποπτη και άλλα έξι πρόσωπα τον ξεγέλασαν και του απέσπασαν 300,000 ευρώ, στο πλαίσιο συμφωνίας για να του εξασφαλίσουν δάνειο 50 εκατομμυρίων ευρώ από τράπεζα στην Ασία.

Ο παραπονούμενος φέρεται να κατέβαλε 100,000 ευρώ μετρητά ως προκαταβολή για υπογραφή του συμβολαίου και άλλες 200,000 ευρώ, ως έξοδα για τους μεσάζοντες. Όταν το δάνειο δεν εξασφαλίστηκε και διαπίστωσε ότι έπεσε θύμα απάτης, κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία.

Για την υπόθεση εκκρεμούν άλλα έξι ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης.