Χειροπέδες σε 40χρονο πέρασαν οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού, ο οποίος φέρεται να παραδέχθηκε πως βρίσκεται πίσω από φωτιές που ξέσπασαν σήμερα Τρίτη, στην επαρχία Λεμεσού, δυο στην περιοχή Άλασσας και μια στην περιοχή της βιομηχανικής περιοχής Αγίου Σύλα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διερεύνηση των αιτιών των τριών πυρκαγιών, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον 40χρονου άνεργου, ο οποίος ανακρινόμενος, στον αστυνομικό σταθμό Πολεμιδιών, προέβη σε θεληματική κατάθεση, όπου φέρεται να ανέφερε πως ο ίδιος έθεσε φωτιά και στις τρεις περιπτώσεις.

Σε έρευνα στο όχημα του εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν, ως τεκμήρια, τρεις αναπτήρες.

Εναντίον του υπόπτου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση.

Η πρώτη πυρκαγιά έγινε αντιληπτή περί η ώρα 7.36, στο δρόμο του χωριού Άλασσας προς Λόφου και κατασβέστηκε από μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Η φωτιά κατέκαυσε 50 τ.μ. από άγρια βλάστηση, θάμνους και ξηρά χόρτα.

Ακολούθησε, στις 7.52, πληροφορία για νέα πυρκαγιά, επίσης στον δρόμο Άλασσας προς Λόφου, που κατασβέστηκε από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Αστυνομικού Σταθμού Λάνιας. Η φωτιά κατεύκαυσε 1 δεκάριο από άγρια βλάστηση, θάμνους και ξηρά χόρτα.

Το τρίτο περιστατικό καταγράφηκε στις 9.14, στο δρόμο της Γ’ Βιομηχανικής Περιοχής Ύψωνα (Αγίου Συλά). Μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Αστυνομικού Σταθμού Πολεμιδιών μετέβηκαν στο χώρο όπου κατέσβησαν την φωτιά, η οποία κατέκαυσε δυο εκτάρια από άγρια βλάστηση, θάμνους και ξηρά χόρτα, ενώ προκάλεσε ζημιά σε πάσσαλο της ΑΗΚ.

Υπό έλεγχο η φωτιά στον Ασώματο

Στο μεταξύ, η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή Ασωμάτου έχει τεθεί υπό έλεγχο, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση των Βρετανικών Βάσεων, στην κυριότητα των οποίων εμπίπτει η περιοχή.

Όπως αναφέρει εκπρόσωπος των ΒΒ, η φωτιά έχει περικυκλωθεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ τρακτέρ και εκσκαφείς συνδράμουν διανοίγοντας δυσπρόσιτες περιοχές.

Να σημειωθεί ότι η φωτιά στην περιοχή Ασωμάτου δεν φαίνεται να σχετίζεται με την σύλληψη του 40χρονου.

Πηγή: ΚΥΠΕ