Έναν 39χρονο συνέλαβε τη Δευτέρα η Αστυνομία, στη Λεμεσό, ο οποίος φέρεται να προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης και να επιτέθηκε σε αστυνομικό, όταν διαπιστώθηκε ότι έφερε πλαστό δελτίο ταυτότητας. Όπως διαπιστώθηκε, εναντίον του εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για διαρρήξεις και ληστείες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε έλεγχο μελών του ΟΠΕ Λεμεσού, σε αριθμό ατόμων που βρίσκονταν σε ανοικτό χώρο, ο 39χρονος φέρεται να παρουσίασε δελτίο ταυτότητας με άλλο όνομα, ενώ κατά τη διάρκεια του ελέγχου των στοιχείων του, έσπρωξε μέλος της Αστυνομίας και προσπάθησε να διαφύγει, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για αυτόφωρα αδικήματα.

Σε σωματική έρευνα, εντοπίστηκε στην κατοχή του εντοπίστηκε ένα μαχαίρι, καθώς επίσης και δύο πιστωτικές κάρτες, με τα πραγματικά του στοιχεία, ενώ ακολούθως επανασυνελήφθη για τα αυτόφωρα αδικήματα της πλαστοπροσωπίας, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και μαχαιροφορίας.

Από περαιτέρω εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία του 39χρονου εντοπίζονται από το 2016 στον κατάλογο απαγορευμένων μεταναστών και ότι εκκρεμούσαν τρία δικαστικά εντάλματα σύλληψης για υποθέσεις όπως διάρρηξης κατοικίας, συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, ληστείας και επίθεσης εναντίον αστυνομικού.

Επίσης σε έλεγχο που έγινε σε δεύτερο πρόσωπο που βρισκόταν στην ίδια περιοχή, διαπιστώθηκε, ότι εναντίον του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα προστίμου, με αποτέλεσμα να συλληφθεί. Στη συνέχεια, αφού διευθέτησε την πληρωμή τους, αφέθηκε ελεύθερο.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ