Γυναίκα ηλικίας 36 ετών από τη Ρουμανία, συνελήφθη δυνάμει Ευρωπαϊκού εντάλματος για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, εξασφάλισης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η απάτη φέρεται να διαπράχθηκε το 2018 εις βάρος εταιρείας που εδρεύει στη Λάρνακα και εμπορεύεται εξοπλισμό και είδη κουζίνας και η υπόθεση καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από τη διεύθυνση της εταιρείας, στις 31 Οκτωβρίου 2018.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η συγκεκριμένη εταιρεία προέβη μέσω διαδικτύου σε αγορά ειδών κουζίνας και εξοπλισμού ξενοδοχείων, από συνεργάτιδα προμηθεύτρια εταιρεία που εδρεύει στην Κίνα.

Για την αγορά των εμπορευμάτων, η κυπριακή εταιρεία προχώρησε σε έμβασμα του χρηματικού ποσού των 13.745 ευρώ σε τράπεζα που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως της ζητήθηκε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ωστόσο, στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι τόσο ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο έγινε το έμβασμα, όσο και το e-mail που έλαβε η κυπριακή εταιρεία για την πληρωμή των χρημάτων στον ύποπτο λογαριασμό, δεν ανήκαν στην προμηθεύτρια εταιρεία.

Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας άρχισαν εξετάσεις σε συνεργασία με τις Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, βάσει Ευρωπαϊκής εντολής έρευνας και διαπιστώθηκε ότι δικαιούχος του ύποπτου τραπεζικού λογαριασμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι η 36χρονη.

Εναντίον της γυναίκας εκδόθηκε από τις Αρχές της Δημοκρατίας Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και πρόσφατα η 36χρονη εντοπίστηκε στη Ρουμανία και συνελήφθη βάσει του Ευρωπαϊκού εντάλματος.

Μετά από δικαστική διαδικασία των αρχών της Ρουμανίας, αποφασίστηκε όπως ικανοποιηθεί το αίτημα των Κυπριακών Αρχών για έκδοσή της στην Κύπρο και μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν χθες στη χώρα και συνόδευσαν την 36χρονη αεροπορικώς στην Κύπρο.

Με την άφιξή τους στο αεροδρόμιο Λάρνακας, τα μέλη του ΤΑΕ προχώρησαν στη σύλληψη της 36χρονης δυνάμει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ σήμερα θα οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής της. Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

Πηγή: ΚΥΠΕ