Άνδρας ηλικίας 33 ετών συνελήφθη από την Αστυνομία στο αεροδρόμιο Λάρνακας, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της ΥΚΑΝ σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εισαγωγής στην Κύπρο, 27 περίπου κιλών κάνναβης.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Στέλιος Σεργίδης, εκπρόσωπος Τύπου της ΥΚΑΝ, «στα πλαίσια των ελέγχων που γίνονται από το Τμήμα Τελωνείων, σε συνεργασία με την ΥΚΑΝ, στο αεροδρόμιο Λάρνακας για αποτροπή της εισαγωγής ναρκωτικών στην Κύπρο, διενεργήθηκε έρευνα στην αποσκευή άνδρα από την Ελλάδα, ηλικίας 33 ετών, ο οποίος έφτασε χθες βράδυ από την Αθήνα».

Πρόσθεσε ότι «κατά τη διάρκεια της έρευνας, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων εντόπισαν στην αποσκευή του 33χρονου συνολικά 128 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν περίπου 215 γραμμάρια κάνναβης η κάθε μία. Συνολικά, στην αποσκευή υπήρχαν 27 περίπου κιλά κάνναβης και ο άνδρας συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για υπόθεση εισαγωγής και κατοχής ναρκωτικών και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο».

Σύμφωνα με τον κ. Σεργίδη, «ο 33χρονος ανέφερε στους άνδρες της ΥΚΑΝ διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι θα διερευνηθούν. Η ΥΚΑΝ θα εξετάσει κατά πόσον θα ζητηθεί βοήθεια από την Europol και την Interpol αναφορικά με το ταξίδι του από την Αθήνα στη Λάρνακα, ενώ θα αναζητηθούν τα πρόσωπα στην Ελλάδα που τον έχουν στρατολογήσει και του παρέδωσαν τα ναρκωτικά για να τα μεταφέρει στην Κύπρο, καθώς και τους συνεργάτες του στο νησί».

Ακόμα, συνέχισε, «αρχικά φαίνεται ότι ο άνδρας είναι μέλος εγκληματικής ομάδας που διακινούσε ναρκωτικά στην Κύπρο, ενώ θα αναζητηθούν και οι τελικοί παραλήπτες των 27 κιλών κάνναβης. Επίσης, η ΥΚΑΝ αναμένει και τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων που θα διενεργηθούν».

Αργότερα σήμερα ο 33χρονος θα παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής του.

Την υπόθεση διερευνά το Κλιμάκιο Λάρνακας της ΥΚΑΝ.

Πηγή: ΚΥΠΕ