Τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας αποφάσισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στον απόηχο της φονικής έκρηξης στη γέφυρα του Κέρτς (ή της Κριμαίας).
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου στο πρακτορείο TASS «ο πρόεδρος θα έχει αύριο συνάντηση με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας».
Σημειώνεται πως ο Πούτιν πραγματοποιεί τακτικές συναντήσεις με το Συμβούλιο Ασφαλείας, συνήθως σε εβδομαδιαία βάση, ωστόσο η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία για το Κρεμλίνο.

«Επιθυμία για εκδίκηση»

Την ίδια ώρα, Ρώσοι κυβερνήτες μίλησαν για τη δικιά τους επιθυμία για εκδίκηση, μετά την έκρηξη στη γέφυρα στην Κριμαία. Την ίδια ώρα, δύτες πραγματοποιούν επιθεώρηση στη γέφυρα για να εντοπίσουν περισσότερα στοιχεία για το ποιος κρύβεται πίσω από το χτύπημα, αλλά και να διαπιστώσουν το μέγεθος της ζημιάς.
Αίσθηση προκάλεσε η ανοιχτή απειλή του αναπληρωτή κυβερνήτη της Σταυρούπολης, Βαλέρι Τσερνιτσόφ. «Ουκρανοί, εγκαταλείψτε τις πόλεις σας, ειδικά της μεγάλες. Μια μεγάλη έκπληξη σας περιμένει. Οι πύραυλοι Sarmat είναι έτοιμοι να χτυπήσουν τις ουκρανικές πόλεις», είπε σε βίντεο που είχε στο twitter.
Ο διορισμένος από τη Ρωσία κυβερνήτης της Κριμαίας Σεργκέι Ακσιόνοφ τόνισε ότι υπάρχει μια υγιής επιθυμία για εκδίκηση» μετά την έκρηξη στη γέφυρα με συνέπεια τρεις νεκρούς και ζημιές στην υποδομή. «Η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη – είναι δυσάρεστη, αλλά όχι μοιραία» δήλωσε.