Σύγχυση φαίνεται να προκάλεσαν τα μηνύματα που ακολούθησαν του μηνύματος αναβολής του ραντεβού για εμβολιασμό σε πολίτες, οι οποίοι προσέρχονται από το πρωί στο Εμβολιαστικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού». Έκκληση στους πολίτες να αγνοήσουν τα μηνύματα υπενθύμισης του σημερινού ραντεβού τους απευθύνουν οι αρμόδιοι.

Περί τα 70 με 80 άτομα προσήλθαν μέχρι τις 9 το πρωί στο Εμβολιαστικό Κέντρο που λειτουργεί στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού», ενώ το ραντεβού τους είχε μετατεθεί για το ερχόμενο Σάββατο, λόγω τη σημερινής απεργίας των νοσηλευτών.

Όπως εξήγησε σε δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Διευθυντής των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, Ευαγόρας Ταμπούρης, ενώ στο μήνυμα που στάλθηκε για μεταφορά του ραντεβού σημειώνεται ότι θα πρέπει να αγνοηθεί οποιοδήποτε άλλο μήνυμα σταλεί για υπενθύμιση του σημερινού ραντεβού, αριθμός πολιτών δεν το έχει αντιληφθεί.

«Θέλουμε να κάνουμε μια έκκληση προς τον κόσμο να αγνοήσουν το όποιο μήνυμα πήραν ή πάρουν και να έρθουν κανονικά το Σάββατο», είπε ο κ. Ταμπούρης, προσθέτοντας ότι θα γίνει προσπάθεια, με το Υπουργείο Υγείας και την εταιρεία αποστολής των μηνυμάτων, να σταλεί νέο μήνυμα.

Αρκετοί από τους πολίτες που προσήλθαν ήταν ξένοι και σε παρατήρηση ότι το μήνυμα που στάλθηκε ήταν στην ελληνική γλώσσα, ο Ευαγόρας Ταμπούρης είπε πως θα πρέπει να γίνει διευθέτηση ώστε τα μηνύματα τα αποστέλλονται και στην αγγλική γλώσσα.

«Θα κάνουμε μια επικοινωνία τώρα με το Υπουργείο και με την εταιρεία, κατά πόσον μπορεί, στα άτομα που έχει ήδη σταλεί για αλλαγή του ραντεβού τους, να επιβεβαιωθεί εκ νέου και στα ελληνικά και στα αγγλικά», συμπλήρωσε.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Διευθυντή των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, από την απεργία της ΠΑΣΥΝΟ επηρεάζονται περίπου 3.000 εμβολιασμοί στο Εμβολιαστικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» Β’ και Ε’.