Σύγχρονο σύστημα τηλεματικής και ασφάλειας και στα σχολικά λεωφορεία θα εφαρμόσει η ΕΜΕΛ με την έναρξη της σχολική χρονιάς, ώστε να παρακολουθεί οτιδήποτε συμβαίνει και να ανταποκρίνεται πιο γρήγορα σε τυχόν προβλήματα στους δρόμους και καθυστερήσεις.

Όπως ανέφερε στο Κανάλι 6 ο Σύμβουλος της ΕΜΕΛ, Πέτρος Θεοχαρίδης, η εταιρεία ευελπιστεί πως εντός της σχολικής χρονιάς θα μπορέσει να δώσει και στους γονείς τη δυνατότητα να ελέγχουν πού βρίσκονται τα παιδιά τους όταν μεταφέρονται με λεωφορείο.

Η ΕΜΕΛ οργανώνεται εντατικά αυτές τις μέρες για τις μεταφορές μαθητών στην επαρχία Λεμεσού, για τις οποίες απαιτούνται, 200 επιπρόσθετα λεωφορεία. Η μεταφορά των μαθητών του δημοτικού εξακολουθεί να είναι δωρεάν, ενώ για τους μαθητές των γυμνασίων και λυκείων το μηνιαίο κόμιστρο θα είναι 15 ευρώ.

Ο σύμβουλος της ΕΜΕΛ τόνισε πως τα κόμιστρα καθορίζονται από το Υπουργείο Μεταφορών και πως η εταιρεία αποφάσισε να το καθορίσει στα 15 ευρώ να απαλυνθεί κάπως η αύξηση από τα 20 που προβλεπόταν αρχικά. Ήδη έχουν εκδοθεί και τα εισιτήρια που θα δίδει η εταιρεία από την 1η του Σεπτέμβρη.

Ο Πέτρος Θεοχαρίδης μας επισήμανε πως στην επαρχία Λεμεσού υπάρχουν τα περισσότερα μαθητικά δρομολόγια για δημοτικά, αφού εξυπηρετούνται τα χωριά που δεν έχουν Δημοτικά με μίνι πας και λεωφορεία με συνοδούς.

Άλυτο πρόβλημα για την ΕΜΕΛ ενόψει της έναρξης και των μαθητικών δρομολογίων το κυκλοφοριακό, αφού τα 200 μαθητικά λεωφορεία και τα 100 τακτικών δρομολογίων αντιμετωπίζουν τις ιδές δυσκολίες με οποίον επιχειρεί να διακινηθεί μόνος στην πόλη.