Του Γιάννη Κωστακόπουλου

Στρατιωτάκια αμίλητα, ακίνητα, αγέλαστα. Σκυθρωπά, ανήσυχα, προβληματισμένα. Και με μάσκα!

Βλέπω τις αραιές σειρές των… υποψηφίων(;) επιβατών στα αεροδρόμια. Πόση σοβαρότητα; Κανένας δεν είναι σίγουρος για την έκβαση του εγχειρήματός του. Ούτε καν αισιόδοξος, ότι θα φτάσει, χωρίς ταλαιπωρία, στον προορισμό του.

Οι μισές διακοπές έχουν ήδη χαθεί. Κι αν κερδηθούν κάποιες μέρες ανεμελιάς, διασκέδασης, ικανοποίησης, το ξέρεις καλά, πάλι δεν κάνεις απόσβεση του τολμήματός σου. Σε βασανίζει το πίσω! Να ταξιδέψεις… μετ’ επιστροφής, ενώ το ίδιο δρομολόγιο μπορεί να αγκάζαρε κι ο χαντακωμένος κορωνοϊός.

Ακούω τις δηλώσεις των σφιγμένων κυβερνητικών αρμοδίων που αυτοσχεδιάζουν και συγκαταβατικά χαμογελώ. Τί άλλο να κάνω; Χτυπούν «μια στο καρφί και μια στο πέταλο», να συμβιβάσουν τα πρωτόκολλα της υγείας με τα οικονομικά αντισταθμίσματα, (πέστε τα συμφέροντα), από την έλευση του περιζήτητου τουρίστα. Και να αλχημείες και να σοφίσματα, μπροστά στους άναυδους ιθαγενείς που δεν ξέρουν τι να πιστέψουν.

Αισθάνομαι την αμηχανία όσων τολμηρών αποφάσισαν να εκδράμουν, όπως και τον προβληματισμό εκείνων που κράτησαν πισινή για διακοπές εφέτος και το έχουν ήδη μετανιώσει. Μέσα στην αβεβαιότητα αμφότεροι ζουν.

Χαλαρά παιδιά! Βάλτε λίγη αισιοδοξία και χαμόγελο στα «ταξίδια» σας. Όσο βαριά κι αν είναι εφέτος η βαλίτσα, σφιχτά τα γάντια, αποπνικτική η μάσκα, αλλοπρόσαλλοι οι καθοδηγητές σας για την πανδημία, μην τα παρατάτε. Αντέξτε τα! Μην αποθαρρύνεστε μπροστά στο σκόπευτρο των «ψυχρών εκτελεστών» σας. Αυτών που τρομοκρατημένοι από την παρουσία σας στο αεροδρόμιο ή το λιμάνι, σας σημαδεύουνε με λέιζερ στο κούτελο.

Βάλτε καλή διάθεση. Δεν πρέπει ο κορωνοϊός «να πάρει τα πάνω του», ούτε χαμπάρι πως επιτίθεται σε άβουλα όντα. Οπλιστείτε σωστά, εφαρμόστε τα ενδεικνυόμενα μέτρα και τα απαραίτητα μέσα αποτροπής, με σιγουριά. Με ευθύνη! Με πρώτιστο μέλημα την ασφάλειά σας… ασφαλώς, κι όχι το θεαθήναι.

 

Οι απόψεις εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκην την άποψη του Καναλιού 6