Συνολικά 49 είναι οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα σύμφωνα με την απογευματινή ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του ελληνικού υπουργείου Υγείας καθηγητή λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα. Τα  επιβεβαιωμένα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου είναι 82 – συνολικά ανέρχονται σε 1.314.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Τσιόδρας, 85 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι, με μέσο όρο ηλικίας τα 66 έτη.  Το 57% εξ αυτών έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Έξι άτομα έχουν λάβει εξιτήριο από τις ΜΕΘ.

Εκ των 49 νεκρών, οι 37 είναι άνδρες. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 72 έτη.

Στην Ελλάδα έχουν γίνει συνολικά 16.732 επιδημιολογικά τεστ.

Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας σε πέντε δήμους

Ταυτόχρονα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας της χώρας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας στους δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου, Μήκης και Ξάνθης στη Βόρεια Ελλάδα. «Σε αυτούς τους Δήμους αναστέλλεται η δυνατότητα κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για παροχή βοήθειας, μετάβαση σε τελετή και για άσκηση. Καλούμε τους κατοίκους αυτών των δήμων να παραμείνουν στο σπίτι τους και να προχωρήσουν σε προμήθεια τροφίμων για πολλαπλές ημέρες», είπε ο υφυπουργός, καταγγέλλοντας παράλληλα την «απαράδεκτη εικόνα με τον συνωστισμό στις τράπεζες» σε διάφορες περιοχές της χώρας.

«Οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, ιδιαίτερα ο Απρίλιος, η κατάσταση είναι ρευστή, τίποτα δεν έχει κριθεί», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Θεσσαλονίκη: Aπαγόρευση κυκλοφορίας στη Νέα Παραλία

Από τις 2 το μεσημέρι ξεκίνησε η απαγόρευση κυκλοφορίας στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο αυστηροποίησης των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Σύμφωνα με την απόφαση που λήφθηκε, η κυκλοφορία στη Νέα Παραλία θα απαγορεύεται καθημερινά από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 το πρωί της επόμενης, ενώ η περιοχή θα μένει κλειστή καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Στο πλακόστρωτο του παραλιακού μετώπου έχουν τοποθετηθεί σιδερένια κιγκλιδώματα και σχοινιά, ενώ μέλη της Ελληνικής Αστυνομίας και δημοτικοί αστυνομικοί βρίσκονται επιτόπου για να κάνουν συστάσεις στους δημότες αναφορικά με το «λουκέτο». Από αύριο, 1η Απριλίου, θα  επιβάλλονται στους παραβάτες πρόστιμα ύψους 150 ευρώ. 

φωτογραφία: Νέα Παραλία, Θεσσαλονίκη | Πηγή: INTIME/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ