Είκοσι ένα θύματα στην άσφαλτο από την αρχή του 2022.

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση των θυμάτων στην άσφαλτο, την ίδια ώρα οι έρευνες της Αστυνομίας ρίχνουν φως στα αίτια του χθεσινού διπλού θανατηφόρου τροχαίου που σημειώθηκε επί της οδού Ηρώων στην Έγκωμη, ύστερα από σύγκρουση δύο μοτοσυκλετών.

Από την οδική σύγκρουση τη ζωή τους έχασαν ο 23χρονος Βίκτωρας Κουρουφέξης και ο 68χρονος Χριστάκης Κολοκασίδης.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος Οδικής Ασφάλειας της Τροχαίας Αρχηγείου, Γιώργος Μιλής, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, ο 68χρονος μοτοσικλετιστής επιχείρησε στροφή δεξιά ώστε να εισέλθει στην πάροδο της Ελευσίνος με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με την εξ’ αντιθέτου κινούμενη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 23χρονος, με κατεύθυνση από Τύμβο Μακεδονίτισσας προς τον κυκλικό κόμβο Κολοκασίδη.

Διερευνάται η ταχύτητα με την οποία κινούνταν οι μοτοσυκλέτες.

Από τις εξετάσεις που έγιναν διαφάνηκε ότι κανένας από τους δύο οδηγούς δεν έφερε προστατευτικό κράνος. Σημειώνεται ότι στην περιοχή του δυστυχήματος ανευρέθηκε ένα κράνος, το οποίο, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχε προσδεμένο στο χέρι του ο 23χρονος.

Στην τελευταία ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο νεαρός Βίκτωρας που έχασε χθες τη ζωή του έγραψε: «Αν πεθάνω μια ημέρα πάνω στο τιμόνι, να φοράτε άσπρα και να βαράτε κόφτες. Να έρχεστε στο τάφο μου και να λέτε τα νέα σας. Να βγαίνετε να διασκεδάζετε συνέχεια σαν να και είμαι και εγώ εκεί. Να θυμάστε όσα περάσαμε και να χαμογελάτε».

Είκοσι ένας συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους μετά από 19 σοβαρά τροχαία από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο αριθμός αυτός σημαίνει ότι έχουμε έξι περισσότερους νεκρούς σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της περσινής χρονιάς.

Οι πέντε τελευταίοι θάνατοι από δυστυχήματα σημειώθηκαν τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Προσοχή στους δρόμους και τήρηση όλων των προστατευτικών μέτρων και κανόνων οδικής ασφάλειας από τους οδηγούς όλων των τροχοφόρων, συστήνει για άλλη μια φορά η Αστυνομία.