Στόχος είναι να έχουμε ένα αξιόμαχο, αξιόπιστο και άμεσο πυροσβεστικό σώμα, είπε την Παρασκευή, στην πρώτη της επίσημη επίσκεψη στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Λευκωσία, η νέα Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Άννα Κουκκίδη – Προκοπίου, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων της.

Η Υπουργός είχε συνάντηση γνωριμίας με την Ηγεσία, τους Επαρχιακούς Υπεύθυνους, τον Διοικητή της ΕΜΑΚ, καθώς επίσης και τους Υπεύθυνους Τμημάτων Αρχηγείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα και με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια τη συνάντησης, ο Αναπληρωτής Αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Νίκος Λογγίνος, παρουσίασε και ανάλυσε το οργανόγραμμα, τη δομή και το στρατηγικό σχεδιασμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σημειώνεται ότι αναφέρθηκε στα καθήκοντα και αρμοδιότητες της Υπηρεσίας, ως επίσης και στα στατιστικά ανταποκρίσεων για προσφορά βοήθειας στο κοινό. Σκοπός της επίσκεψης της Υπουργού, συνεχίζει η ανακοίνωση, ήταν να ενημερώσει για τους στόχους του Υπουργείου, να ακούσει τις θέσεις και απόψεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ούτως ώστε το πυροσβεστικό σώμα να γίνει πιο αποτελεσματικό.

Σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους, αφού ευχαρίστησε την ηγεσία και τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η κ. Κουκκίδη ανέφερε ότι ο πήχης είναι πάρα πολύ ψηλά για την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Παράλληλα, η Υπουργός διαβεβαίωσε τους πυροσβέστες ότι θα βρίσκεται δίπλα τους, επισημαίνοντας ότι αναγνωρίζονται πλήρως οι ανάγκες που υπάρχουν και είναι στόχος της Κυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη, σύμφωνα και με τις προγραμματικές δηλώσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της εκλογικής περιόδου, η αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η σύμπλευσή της με το τι συμβαίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση «ώστε να έχουμε ένα σώμα που να είναι αξιόμαχο, αξιόπιστο, και άμεσο στις αντιδράσεις του».

Είπε επίσης, ότι οι πολίτες γνωρίζουν ότι όταν καλέσουν την Πυροσβεστική, η Πυροσβεστική θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό, συνέχισε, δημιουργεί πολλές προσδοκίες από την Πυροσβεστική.

Υπενθύμισε επίσης ότι είναι ένα σώμα που έχει πολύ πρόσφατα αυτονομηθεί από την Αστυνομία, λέγοντας ότι «έχουμε πολλά πράγματα να ολοκληρώσουμε όσον αφορά τις διαδικασίες και την στελέχωση».

Εκ μέρους της ηγεσίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Αντιπύραρχος, Νίκος Λογγίνος, δήλωσε από πλευράς του ότι έχει αναλυθεί στην Υπουργό το έργο το οποίο επιτελεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

«Σας ευχαριστούμε για την κάθε βοήθεια την οποία θα προσφέρετε στην υπηρεσία μας και θα συνεχίσει η συνεργασία μας όπως ήταν και πριν», είπε. Τόνισε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα συνεχίσει με ζήλο και με συναίσθημα να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Είμαστε από τις Υπηρεσίες που είναι πρώτες στη συνείδησή του κόσμου και εκεί θα παραμείνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λογγίνος ευχαρίστησε την Υπουργό και υποσχέθηκε ότι «θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να συνεχίσει η συνεργασία μας».

Η κ. Κουκκίδη κατέθεσε επίσης στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων Πυροσβεστών της ΕΜΑΚ, στην είσοδο του κτηρίου του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής.

Πηγή: ΚΥΠΕ