Την Τετάρτη θα κατατεθούν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου οι προτάσεις για άμεση αποζημίωση των πληγέντων από την καταστροφική πυρκαγιά στην Πάφο.

Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος πραγματοποίησε το πρωί περιοδεία στις πληγείσες περιοχές και συνομίλησε με τις Κοινοτικές Αρχές και τους κατοίκους για τα προβλήματα που προέκυψαν μετά την καταστροφή που υπέστησαν.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Ιωάννου, την Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κα Μαρία Παναγιώτου, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Μάριο Χαρτσιώτη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, είχε συναντήσεις με τους Κοινοτάρχες και κατοίκους των κοινοτήτων Χούλου, Πολέμι, Αγίου Δημητριανού και Ψάθι.

Όπως είπε ο Πρόεδρος έδωσε οδηγίες να ολοκληρωθεί εντός του Σαββατοκυρίακου η καταγραφή των ζημιών έτσι ώστε στην συνεδρία της Τετάρτης του Υπουργικού να ληφθούν αποφάσεις για άμεση καταβολή αποζημιώσεων για όλους αυτούς που χρειάζονται να αντικαταστήσουν (κάποια πράγματα), για παράδειγμα, για σκοπούς ύδρευσης, για θέματα που αφορούν τα φθαρτά κ.ο.κ., για να υπάρξει άμεση αντικατάσταση για να μπορούν να συνεχίσουν να καλλιεργούν τη γη.

Ερωτηθείς αν από όλα όσα έχει ακούσει θεωρεί ότι υπήρξε ολιγωρία ή αν υπερέβαλαν εαυτό οι αρμόδιες Υπηρεσίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «από την πρώτη μέρα μίλησε με τους Προέδρους όλων των κοινοτήτων που επηρεάστηκαν και  δεν του ανέφεραν τίποτα για ολιγωρία.