Στις εργασίες του 38ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της ΠΣΕΚΑ, που θα πραγματοποιηθούν στην Ουάσιγκτον, από τις 9 μέχρι τις 11 Μαΐου, θα συμμετέχει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης. Θα έχει επίσης επαφές με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης και με μέλη του Κογκρέσου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, κατά τις εργασίες του Συνεδρίου της ΠΣΕΚΑ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα είναι ένας εκ των κύριων ομιλητών, ενώ στο περιθώριο του Συνεδρίου θα έχει επαφές με μέλη της Γερουσίας και της αμερικανικής Βουλής, καθώς και με αξιωματούχους της Κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Ο κ. Λετυμπιώτης θα προσφωνήσει το Συνέδριο στις 10 Μαΐου, όπου θα προβεί σε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, και τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της Κυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη για επίλυση του εθνικού προβλήματος, προβαίνοντας σε ανάλυση της πρότασης του Προέδρου της Δημοκρατίας για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Λετυμπιώτης θα αναφερθεί στην εξέλιξη των διμερών σχέσεων Κύπρου-ΗΠΑ και στη σημασία που αυτές αποκτούν, καθώς και στην καθοριστική συμβολή των απόδημων Κυπρίων ως προς την περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων αυτών.

Στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα έχει πρόγευμα εργασίας στις 10 Μαΐου με μέλη του Κογκρέσου.

Στις 11 Μαΐου, ο κ. Λετυμπιώτης θα έχει συναντήσεις με αξιωματούχους της Κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Τις εργασίες του Συνεδρίου της ΠΣΕΚΑ, όπου ομιλητές θα είναι, επίσης, μεγάλος αριθμός Αμερικανών Γερουσιαστών και Βουλευτών καθώς και επικεφαλής Οργανώσεων, θα απασχολήσουν θέματα που αφορούν το Κυπριακό, τις περιφερειακές εξελίξεις, την Ενέργεια και τις σχέσεις ΗΠΑ, Κύπρου, Ελλάδας, καθώς και τους μηχανισμούς συνεργασίας που υπάρχουν αλλά και αναπτύσσονται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα επιστρέψει στην Κύπρο στις 12 Μαΐου.