Υπό κράτηση θα παραμείνουν, οι τρεις συλληφθέντες 41, 34 και 27 ετών για φόνο εκ προμελέτης στην Πάφο, μέχρι την 30η Ιουνίου ημερομηνία, κατά την οποία θα παρουσιαστούν ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου  που συνεδριάζει στην Πάφο.

Οι τρείς συλληφθέντες ηλικίας αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας για φόνου, φόνο εκ προμελέτης, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, παράνομης κατοχή και μεταφοράς εκρηκτικών υλών και εμπρησμού οχήματος. Οι τρεις παρουσιάστηκαν σήμερα Πέμπτη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Πάφου, ωστόσο η υπόθεση αναβλήθηκε για σκοπούς προγραμματισμού για τις 30 Ιουνίου του 2022.

Όπως έχει αναφερθεί στο Δικαστήριο, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των τριών ανδρών έπειτα από μαρτυρία που εξασφάλισε από πρόσωπο που δεν κατονομάζεται και που φέρεται να ήταν παρών στη συζήτηση που έγινε σε ξυλόσπιτο του 34χρονου στο χωριό Κονιά. Φέρονται να του είχαν προτείνει, όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο , να συμμετάσχει στη δολοφονία, ή να τους προμηθεύσει με πιστόλι με χρηματικό αντίτιμο 20 χιλιάδων ευρώ.

Ο μάρτυρας της Αστυνομίας ανέφερε σε κατάθεσή του ότι αποχώρησε από τη συζήτηση των άλλων τριών, αλλά κρυφάκουσε ότι στόχος ήταν ο Λεόντιος Πογιατζής, για να “μείνει κλειστό το στόμα του”, κατά την έκφραση ενός από τους υπόπτους. Φέρονται να είχαν σχεδιάσει και τη διαφυγή τους και σύμφωνα πάντα με την μαρτυρία που εξασφάλισε η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία θα κατέφευγαν σε σπίτι στο χωριό Τίμη. 

Η Αστυνομία κατέχει επίσης μαρτυρία ότι ο 34χρονος που συνελήφθη στην Πάφο χρησιμοποιεί κατά καιρούς διπλοκάμπινο όχημα σκούρου χρώματος που καταγράφεται από το κλειστό σύστημα παρακολούθησης του στρατοπέδου της Ε.Φ. να προσεγγίζει την σκηνή του εγκλήματος, λίγα λεπτά πριν τη δολοφονία του Πογιατζή. Ο ίδιος μάρτυρας της Αστυνομίας κατέθεσε επίσης ότι φεύγοντας από το σπίτι του 34χρονου οι δυο του έδειξαν ένα αυτόματο G 3 που είχαν στο καπό του οχήματος τους. 

Η σορός του 60χρονου είχε εντοπιστεί απανθρακωμένη, μέσα σε αυτοκίνητο, το οποίο είχε καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιά, το πρωί της 15ης Ιουλίου 2021, στην περιοχή Αναρίτας, στην επαρχία Πάφου. Από τις εξετάσεις που έγιναν στη σκηνή διαπιστώθηκε ότι η φωτιά στο όχημα είχε τεθεί κακόβουλα.

Η νενομισμένη νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό, κατέδειξε ότι ο θάνατος του 60χρονου προήλθε από τραύματα στην κοιλιακή χώρα, που προκλήθηκαν από πυροβόλο όπλο.

Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ