Με νοσοκομειακά αεροσκάφη θα μεταφερθούν σε Αθήνα και Λειψία νωρίς το απόγευμα οι δύο εργαζόμενοι της ΑΗΚ που τραυματίστηκαν κρίσιμα χθες το πρωί σε υποσταθμό της αρχής στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή Λευκοθέα των Λατσιών.

Ο 40χρονος Βοηθός Ηλεκτρολόγος Μηχανικός θα ταξιδέψει στις 2 και 30 μετά το μεσημέρι σε ιατρικό κέντρο της Λειψίας στη Γερμανία, ενώ ο 48χρονος Ανώτερος Τεχνίτης, που η κατάσταση του κρίνεται πιο σοβαρή, θα μεταβεί στο νοσοκομείο “Γεννηματάς” στην Αθήνα, προκειμένου να λάβουν εξειδικευμένη θεραπεία για την κατάσταση της υγείας τους. 

Την ίδια ώρα με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εξετάσεις του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, της Αστυνομίας Κύπρου και της Αρχής Ηλεκτρισμού αναφορικά με τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος.

Η Ανώτερη Λειτουργός του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας Ευαγγελία Τσουλόφτα σε δηλώσεις της στην τηλεόραση του Αντένα είπε ότι οι ερευνητές του ατυχήματος εξετάζουν διάφορα σενάρια.

Όπως εξήγησε πρέπει να ερευνηθεί ποιες οδηγίες δόθηκαν στους εργαζόμενους, αν η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν η καθορισμένη σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΑΗΚ και γενικά να εξεταστεί κατά πόσον  υπήρξε παράβαση οποιασδήποτε νομοθεσίας.

Η κυρία Τσουλόφτα ανέφερε ακόμα ότι θα ληφθούν καταθέσεις από τα άτομα που έχουν εμπλακεί στο ατύχημα έτσι ώστε να διαπιστωθεί τι συνθήκες επικρατούσαν πριν το περιστατικό.

Ένα θέμα επίσης που θα διερευνηθεί σύμφωνα με την κυρία Τσουλόφτα είναι κατά πόσον υπήρχε αστοχία του εξοπλισμού που χρησιμοποίησαν οι εργαζόμενοι.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας δεν έχει ακόμη καταλήξει για τα αίτια του ατυχήματος, αφού πρέπει να εξασφαλίσει ακόμα κάποιες πρόσθετες πληροφορίες.