Η σύνδεση με ποδηλατόδρομο του Νέου Λιμανιού της Λεμεσού με τη Μαρίνα που ακυρώθηκε όταν διαπιστώθηκε κατά την εκτέλεση του έργου πως ήταν εκτός προδιαγραφών, θα προωθηθεί μέσα από την ανάπλαση της Ακταίας Οδού σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε το Kανάλι 6 από τον Δήμο Λεμεσού.

H κατασκευή της Ακταίας οδό θα γίνει βάσει των προνοιών του Σχεδίου Περιοχής για το Κέντρο Πόλης του οποίου η αναθεώρηση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σύντομα, σύμφωνα με το Δήμο.

Ως γνωστόν ο Δήμος αναμένει τη δημοσίευση του αναθεωρημένου σχεδίου περιοχής για το κέντρο της Λεμεσού, στο οποίο περιλαμβάνεται και η περιοχή μεταξύ παλιού και νέου λιμανιού, προκειμένου να δρομολογήσει τα έργα που έχουν σχεδιαστεί με στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση της.

Σε σχέση με τον συγκεκριμένο ποδηλατόδρομο είχε προκληθεί σάλος τον Οκτώβριο του 2019 όταν είδαν το φως της δημοσιότητα φωτογραφίες που τον απεικόνιζαν σε σχήμα ζικ ζακ.

Το έργο αφορούσε πιλοτική δράση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Sumport και η προσφορά για το Σχεδιασμό και την επίβλεψη της εκτέλεσης του έργου κατακυρώθηκε σε μελετητές τον Απρίλιο του 2018 ενώ στη συνέχεια το έργο προκηρύχθηκε και κατακυρώθηκε σε εργολάβο για κατασκευή τον Απρίλιο του 2019.

Μετά την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εξασφαλιστεί από το Δήμο όλες οι απαιτούμενες εγκρίσεις από το Τμήμα Δημοσίων Έργων. Ειδικότερα η ποδηλατοδιαδρομή κατά μήκος του πεζοδρομίου της Λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ ήταν εκτός προδιαγραφών.

Επιπρόσθετα διαπιστώθηκε ότι σημαντικό μέρος από τις εργασίες που είχαν μέχρι τότε υλοποιηθεί δεν ήταν σύμφωνες με τη μελέτη.

Για τους λόγους αυτούς δόθηκαν οδηγίες στον εργολάβο να σταματήσει τις κατασκευαστικές εργασίες.

Μετά την εξέλιξη αυτή, το έργο ουσιαστικά ακυρώθηκε και ο Δήμος προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες σε σχέση με το Πρόγραμμα Sumport.

Το κόστος των κατασκευαστικών εργασιών που είχαν γίνει ανήλθε στο ποσό των 44 χιλιάδων Ευρώ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα για να διαπιστωθούν οι ευθύνες εντός του Δήμου για την αρνητική εξέλιξη, η οποία τερματίστηκε μετά την παραίτηση του υπό διερεύνηση Δημοτικού Λειτουργού.