Στο Δικαστήριο οδηγεί η Αστυνομία 32χρονο για πρόκληση πυρκαγιάς από εργασίες με σμυρίλιο στη γεωργική περιοχή της Μόρφου, σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, η οποία πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε γεωργική περιοχή της Μόρφου και που κατέκαψε γύρω στα 20 ελαιόδεντρα, φαίνεται ότι προκλήθηκε από άντρα ηλικίας 32 ετών, κατά τη διάρκεια εργασιών του με σμυρίλιο, σε χωράφι της περιοχής.

Τη φωτιά έγκαιρα αντιλήφθηκε μέλος της Αστυνομίας που βρισκόταν σε υπηρεσία στην περιοχή και που αμέσως κάλεσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για κατάσβεση της.

Σύμφωνα με την αστυνομία, την φωτιά σε περιοχή κοντά στο Νικητάρι αντιλήφθηκε Αστυνομικού Σταθμού Περιστερώνας, ενώ διενεργούσε εξετάσεις στην περιοχή Κουτραφά, γύρω στις 11.00 το μεσημέρι της Τετάρτης, και αμέσως κάλεσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και έσπευσε στο σημείο, όπου εντόπισε τον 32χρονο άντρα.

Όπως διαπιστώθηκε από τις εξετάσεις που έγιναν στη συνέχεια, ο 32χρονος εργαζόταν στο χωράφι και από τις εργασίες που έκανε με σμυρίλιο, προκλήθηκαν σπινθήρες με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά. Η πυρκαγιά κατέκαψε στο χωράφι γύρω στα 20 ελαιόδεντρα.

Η άμεση κατάσβεση της, φαίνεται ότι απέτρεψε την επέκταση της και σε άλλα παρακείμενα χωράφια με ελαιόδεντρα και άλλη βλάστηση, αναφέρει η Αστυνομία.

Ο 32χρονος κλήθηκε και παρουσιάστηκε στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό Περιστερώνας, όπου ανακρινόμενος παραδέχθηκε την πρόκληση της πυρκαγιάς.

Αυτός κατηγορήθηκε γραπτώς, για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου για εκδίκαση της υπόθεσης. Ο Αστυνομικός Σταθμός Περιστερώνας συνεχίζει τις εξετάσεις, καταλήγει η αστυνομική ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ