Ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού οδηγούνται σήμερα, για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης, δυο πρόσωπα ηλικίας 34 και 43 χρονών, τα οποία συνελήφθηκαν, ως ύποπτα, για υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Στην κατοχή του 34χρονου εντοπίστηκαν πέραν των 160 χιλιάδων ευρώ και σε υποστατικό χρηματικό ποσό πέραν των 700 χιλιάδων ευρώ.

Διερευνώντας πληροφορίες για ξέπλυμα παράνομου χρήματος, μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού έθεσαν υπό παρακολούθηση συγκεκριμένο υποστατικό επιχείρησης, όπου γύρω στο μεσημέρι της Πέμπτης  θεάθηκε ο 34χρονος να εξέρχεται και να μπαίνει σε όχημα, το οποίο έφτασε στο χώρο και το οποίο οδηγούσε 33χρονος.

Αμέσως το αυτοκίνητο ανακόπηκε από τα μέλη του ΟΠΕ και κατά τον έλεγχο εντοπίστηκαν, σε τσάντα που κρατούσε ο 34χρονος, 17 συνολικά φάκελοι οι οποίοι περιείχαν χρηματικά ποσά. Όλοι οι φάκελοι ανοίχθηκαν στην παρουσία του και αφού καταμετρήθηκε το χρηματικό ποσό, διαπιστώθηκε ότι αυτό ανέρχεται στις €161.425.  Ο 34χρονος συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας και οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού.

Εντός του υποστατικού εντοπίστηκε ο 41χρονος δεύτερος ύποπτος, ο οποίος παρουσιάστηκε ως μέτοχος της επιχείρησης και κλήθηκε για ανάκριση στο ΤΑΕ Λεμεσού, μαζί με τον 33χρονο οδηγό του αυτοκινήτου.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο υποστατικό, εντοπίστηκε το χρηματικό ποσό των €706.300 καθώς και $22.539, £1.375, δύο μηχανές καταμέτρησης χαρτονομισμάτων, καθώς επίσης και άδειοι χάρτινοι φάκελοι που φέρονται να χρησιμοποιούνταν για τη συσκευασία των χρημάτων.

Επιπρόσθετα, στην οικία του 34χρονου εντοπίστηκε το χρηματικό ποσό των €815, κινητά τηλέφωνα καθώς επίσης και άδειοι χάρτινοι φάκελοι που φέρονται να χρησιμοποιούνταν για τη συσκευασία των χρημάτων.

Τόσο ο 34χρονος όσο και ο 41χρονος συνελήφθησαν βάσει δικαστικών ενταλμάτων και τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού, για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης τους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ