Εντατικές έρευνες διεξάγει η Αστυνομία Πάφου για διερεύνηση της υπόθεσης σε σχέση με το απανθρακωμένο πτώμα που εντοπίστηκε σε όχημα σε αγροτική περιοχή της Αναρίτας και πλησίον του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, στην Αναρίτα. Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, πρόκειται για άνδρα ηλικίας 60 ετών.

Ανιχνευτικοί σκύλοι της Αστυνομίας ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στο αστυνομικό σώμα για τη διεξαγωγή των ερευνών.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους από τη σκηνή, ο αστυνομικός διευθυντής Πάφου, Νίκος Πενταράς, ανέφερε πως “σήμερα λίγο πριν τις 07:00 το πρωί, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία ότι στην τοποθεσία Δασούδι της Αναρίτας υπήρχε φωτιά”.

Από την επίσκεψη στη σκηνή και από τις πρώτες εξετάσεις, συνέχισε ο κ. Πενταράς, διαπιστώθηκε ότι ένα αυτοκίνητο καιγόταν και είχε καταστραφεί ολοσχερώς. Μέσα στο αυτοκίνητο, όπως είπε, και συγκεκριμένα στο πίσω μέρος του χώρου των επιβατών, εντοπίστηκε απανθρακωμένο ένα πτώμα.

Ο κ. Πενταράς σημείωσε πως η Αστυνομία βρίσκεται στο αρχικό στάδιο των εξετάσεων και «δεν μπορούμε να ξέρουμε για ποιον πρόκειται ή τι μπορεί να οδήγησε στο αποτέλεσμα αυτό».

Επεσήμανε, ακόμη, πως «όλα τα ενδεχόμενα διερευνώνται από την Αστυνομία, από το ατύχημα μέχρι και την εγκληματική ενέργεια».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Πενταράς είπε πως υπάρχει μια εκτίμηση ως προς την ταυτότητα του θύματος, αλλά ανέφερε πως στο παρόν στάδιο δεν μπορούν να πουν οτιδήποτε, για να μην επηρεάσουν τις έρευνες της Αστυνομίας.

Σημειώνεται πως η σκηνή από την πρώτη στιγμή έχει αποκλειστεί από την Αστυνομία και κλήθηκε ιατροδικαστής και η υπηρεσία εγκληματολογικών ερευνών του Αρχηγείου για περαιτέρω εξετάσεις.