Η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες για να συζητήσει με τις αρχές των ΗΠΑ τη συνεργασία όσον αφορά την ασφάλεια, καθώς και τη διαχείριση των συνόρων και της μετανάστευσης.

Σε δελτίο Τύπου της Κομισιόν αναφέρεται ότι η Επίτροπος επρόκειτο να είχε το βράδυ της Παρασκευής συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Alejandro Mayorkas στην Ουάσιγκτον και οι συζητήσεις θα κάλυπταν την αντιμετώπιση της τρέχουσας κατάστασης στο Αφγανιστάν, σε συνέχεια της συνόδου της G7 στις 24 Αυγούστου.

Επίσης θα συζητούσαν τη συνεργασία ΕΕ-ΗΠΑ για την καταπολέμηση του κυβερνοεγκλήματος, την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την αντιμετώπιση του βίαιου εξτρεμισμού.

Την επόμενη εβδομάδα, η Επίτροπος θα συναντηθεί στη Νέα Υόρκη με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ António Guterres και τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας Vladimir Voronkov.

Θα ανταλλάξει επίσης απόψεις με την Αναπληρώτρια Εκτελεστική Διευθύντρια της Μονάδας του ΟΗΕ για τις Γυναίκες, αρμόδια για θέματα πολιτικής, προγραμμάτων, κοινωνίας των πολιτών και διακυβερνητικής στήριξης, Åsa Regnér, την Εκτελεστική Διευθύντρια της UNICEF Henrietta Fore και τη βοηθό Γενική Γραμματέα του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών και διευθύντρια του Γραφείου Εξωτερικών Σχέσεων και Υποστήριξης Ulrika Modeer.

Την επόμενη Πέμπτη η Επίτροπος θα συναντηθεί με τον Γενικό Εισαγγελέα Merrick Garland.