Στις 31 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί η γραπτή εξέταση των Νέων Ελληνικών της Γ’ Λυκείου/ΤΕΣΕΚ για όσους/όσες μαθητές/μαθήτριες δεν συμμετείχαν στην αρχική εξέταση, η οποία έγινε στις 16 του μηνός, αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ).

Σημειώνεται ότι “σε συνέχεια του ατυχούς περιστατικού και της κακόβουλης ενέργειας δημόσιας διάδοσης πληροφοριών για το εξεταστικό δοκίμιο των Νέων Ελληνικών της Γ’ Λυκείου/ΤΕΣΕΚ, η γραπτή αξιολόγηση διεξήχθη κανονικά με χρήση του εφεδρικού εξεταστικού δοκιμίου που ήταν ήδη διαθέσιμο, αφού δόθηκαν σχετικές οδηγίες σε όλα τα σχολεία”. Συγκεκριμένα, τα σχολεία ειδοποιήθηκαν με γραπτό μήνυμα στις 10:42 π.μ. ότι έπρεπε να διακοπεί η εξέταση που έχει ξεκινήσει στις 10:30 π.μ. Η εξέταση έγινε κανονικά στις 11:30 π.μ. και σε αυτή συμμετείχαν 6.781 μαθητές/μαθήτριες σε 63 σχολεία, προστίθεται.

“Επειδή όμως αριθμός 257 μαθητών/τριών αντί να συμμετάσχουν στην εξέταση αποχώρησαν κατά το ενδιάμεσο, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της κακόβουλης ενέργειας, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας αποφασίζει κατά παραχώρηση να έχουν την ίδια μεταχείριση με τους δικαιολογημένα απόντες και να έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εξέταση κατά την προβλεπόμενη δεύτερη σειρά, την Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023, μαζί με τους 66 μαθητές/μαθήτριες που απουσίαζαν δικαιολογημένα”, επισημαίνεται.

“Ταυτόχρονα, σημειώνοντας ότι οι απουσίες καταγράφονται ουσιαστικά σε τρία μόνο μεταξύ συνόλου 63 σχολείων, το Υπουργείο θα προχωρήσει σε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες οι μαθητές/μαθήτριες αποχώρησαν αντί να συμμετάσχουν στη γραπτή εξέταση”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ