Για τις 28 Ιουλίου στις 9 το πρωί έχει διευθετηθεί η κοινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ, στο ανθρωπολογικό εργαστήριο της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων.

Τη διευθέτηση της συνάντησης ανακοίνωσε γραπτώς ο εκπρόσωπος Τύπου των Ηνωμένων Εθνών Αλίμ Σιντίκ τη Δευτέρα, ο οποίος ανέφερε ότι «η επίσκεψη των δύο ηγετών, Νίκου Χριστοδουλίδη και Ερσίν Τατάρ στο ανθρωπολογικό εργαστήριο της Επιτροπής για τους Αγνοούμενους έχει επιβεβαιωθεί και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιουλίου στις 9πμ».

ΠτΔ: Ιδιαίτερα θετική η ανταπόκριση της ΕΕ στην πρότασή μας

Είναι ιδιαίτερα θετική η ανταπόκριση της ΕΕ στην πρότασή μας για το Κυπριακό, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, υποδεχόμενος τους αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της Κυπριακής Δημοκρατίας, το πρωί της Δευτέρας, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αρχικά, ο Πρόεδρος σημείωσε ότι πρόκειται για την πρώτη του συνάντηση με τους πρέσβεις της Κυπριακής Δημοκρατίας στο εξωτερικό μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Απευθυνόμενος προς τους Πρέσβεις, τόνισε ότι αυτοί έχουν «σημαντικό ρόλο» να επιτελέσουν στο Κυπριακό.

Ακόμη, χαρακτήρισε ως «ιδιαίτερα θετική» την ανταπόκριση της ΕΕ, ιδίως της Γαλλίας και της Γερμανίας, οι οποίες, όπως είπε, εργάζονται για την υλοποίηση της πρότασης που έχει εξαγγείλει και «βλέπουν την ανάγκη για πρόοδο και την προσπάθεια για άρση του αδιεξόδου στο Κυπριακό».

«Κι εμείς θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό ότι με βάση τα συμπεράσματα του Ιουνίου μπορεί να υπάρξει συζήτηση», κατέληξε.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης υποδέχθηκε την Πορτογαλίδα Ευρωβουλευτή της Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών και Μόνιμη Εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το θέμα των Αγνοουμένων στην Κύπρο, Ιζαμπέλ Σάντος.

Πηγή: ΚΥΠΕ