Στις 27 Ιουλίου αναμένεται να απαντήσει ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ο άνδρας ηλικίας 43 ετών, ο οποίος φέρεται να κτύπησε αλλοδαπή γυναίκα, ενώ αυτή κρατούσε στην αγκαλιά το 11 μηνών βρέφος της, την Τετάρτη 13 Ιουλίου στην περιοχή του λιμανιού της πόλης.

Σήμερα έληγε το διάταγμα τετραήμερης κράτησης του και οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας τον οδήγησαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, όπου και καταχωρήθηκε η υπόθεση.

Το Δικαστήριο όρισε την Τετάρτη 27 Ιουλίου, ως ημερομηνία κατά την οποία ο  ύποπτος θα απαντήσει στις δέκα κατηγορίες που αντιμετωπίζει, εκ των οποίων οι τέσσερις αφορούν το αδίκημα της καταπολέμησης ορισμένων μορφών ρατσισμού και ξενοφοβίας, επίθεση που προκαλεί πραγματική σωματική βλάβη, κοινή επίθεση, δημόσια εξύβριση και κατοχή επιθετικού οργάνου.

Το Δικαστήριο διέταξε όπως ο 43χρονος αφεθεί ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους, δηλαδή το όνομα του τέθηκε στον κατάλογο των ατόμων των οποίων η αναχώρηση από την Κύπρο απαγορεύεται, υπέγραψε εγγύηση ύψους 20 χιλιάδων ευρώ, ενώ θα παρουσιάζεται μια φορά την εβδομάδα σε Αστυνομικό Σταθμό.

Σημειώνεται ότι η καταχώρηση της υπόθεσης ενώπιον του Δικαστηρίου έγινε μετά από συγκατάθεση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, αφού πρώτα παρέλαβε το φάκελο της υπόθεσης από τους ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18.30 της Τετάρτης 13 Ιουλίου και μόλις λήφθηκε πληροφορία, περίπολα της Δύναμης μετέβησαν στη σκηνή όπου εντόπισαν αριθμό ατόμων.

Την ίδια περίπου χρονική περίοδο μετέβη στο Τμήμα Μικροπαραβάσεων της ΑΔΕ Λάρνακας, γυναίκα η οποία ανέφερε ότι είχε δεχθεί επίθεση από ένα άτομο στο συγκεκριμένο σημείο.

Στη γυναίκα δόθηκε συγκεκριμένο έντυπο για να μεταβεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, ώστε να τύχει ιατρικής περίθαλψης και να το επιστρέψει στην Αστυνομία.

Η αλλοδαπή μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, αφού διαμένει στη συγκεκριμένη επαρχία. Εξετάστηκε από γιατρό, ο οποίος διαπίστωσε πως έφερε μώλωπες σε διάφορα μέρη του σώματος της και αφού έτυχε ιατρικής περίθαλψης, απολύθηκε.

Εν τω μεταξύ ο ύποπτος μόλις αντιλήφθηκε πως καταζητείτο από την Αστυνομία πήγε ο ίδιος στην ΑΔΕ Λάρνακας, όπου παραδόθηκε και συνελήφθη.

Ο 43χρονος ισχυρίστηκε στην Αστυνομία πως είχε πουλήσει ένα αυτοκίνητο στη συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία συναντήθηκε μαζί του και του ζήτησε τα χρήματα της πίσω αφού, όπως ισχυρίστηκε, το όχημα είχε παρουσιάσει κάποια βλάβη. Στην κατάθεση του ο ύποπτος ανέφερε ακόμα πως θα έδινε τα χρήματα στη γυναίκα, αφού πρώτα του επέστρεφε το αυτοκίνητο.

Ο άνδρας είχε οδηγηθεί την Παρασκευή 15 Ιουλίου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για 4 μέρες.