Ο «αστυνομικός διευθυντής» της κατεχόμενης Κερύνειας, Γκιοκάι Καραγκίλ, δήλωσε ότι ο συνολικός πληθυσμός της πόλης ανέρχεται σε 136.495 άτομα, από τα οποία 69.163 είναι «ντόπιοι» και οι 67.495 ξένοι, όμως στην «αστυνομική διεύθυνση» της Κερύνειας υπηρετούν μόλις 350 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των «πυροσβεστών» και του πολιτικού προσωπικού.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η “Χαλκίν Σεσί” γράφει σήμερα στο πρωτοσέλιδό της ότι οι κάτοικοι της Κερύνειας εκφράζουν παράπονα για το πρόβλημα της τροχαίας και τις πολλές οικοδομές, μαζί με τον πληθυσμό που αυξάνεται. Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι ομάδες της «αστυνομικής διεύθυνσης» Κερύνειας δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον αυξανόμενο πληθυσμό.

Στην Κερύνεια και στη γύρω περιοχή βρίσκονται περίπου 180 ξενοδοχεία και πανσιόν, 22 καζίνο, 11 γραφεία στοιχημάτων και 6 νυκτερινά κέντρα, για τα οποία όλοι οι έλεγχοι διενεργούνται από την «αστυνομική διεύθυνση» της κατεχόμενης πόλης, γράφει η εφημερίδα.   

Μιλώντας στο κλείσιμο του «δικαστικού έτους» του «κακουργιοδικείου» Κερύνειας, ο Καραγκίλ είπε ότι ο αριθμός των «αστυνομικών» είναι ανεπαρκής για τον πληθυσμό που αυξάνεται.

Σημείωσε ότι μεταξύ 1 Ιανουάριου 2023 και 7 Αυγούστου 2023 σημειώθηκαν 759 τροχαία δυστυχήματα στην Κερύνεια, από τα οποία τα 10 ήταν θανατηφόρα, στα 83 υπήρξε τραυματισμός και στα 666 μόνο υλικές ζημιές.