Την ανάγκη οικονομικής κρατικής στήριξης στα πολιτιστικά δρώμενα του, ζήτησε ο Δήμος Λεμεσού, σε πρωινή σύσκεψη στο δημοτικό μέγαρο, κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού Μιχάλη Χατζηγιάννη, ο οποίος εξέφρασε την πρόθεσή του για δημιουργία μιας αμφότερα επωφελούς σχέσης με τις τοπικές Αρχές.  

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, για την οποία δεν έγιναν δηλώσεις, ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος, οι επικεφαλής των δημοτικών ομάδων, καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων, ενημέρωσαν τον Υφυπουργό για τις πολιτιστικές υποδομές και εκδηλώσεις της Λεμεσού.

Ιδιαίτερα, ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης, ανέφερε ότι θα πρέπει να αναδειχθούν οι Δήμοι ως συνεργάτες του Υφυπουργείου σε θέματα πολιτισμού και σημείωσε ότι η οικονομική στήριξη του κράτους είναι σχεδόν μηδαμινή, ζητώντας στήριξη της εγχώριας πολιτιστικής παραγωγής.

Σημείωσε ακόμη ότι ο Δήμος Λεμεσού αποτελεί την κατεξοχήν πόλη του πολιτισμού στην Κύπρου, ενώ εκτός από τις πολιτιστικές υποδομές και εκδηλώσεις της πόλης, παρουσίασε και την υποψηφιότητα της Λεμεσού για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, το 2030.

Διαβεβαιώνοντας για τη στήριξη του, ο κ. Χατζηγιάννης είπε πως πρόθεση του Υφυπουργείου είναι «να αναπτύξουμε μια σχέση αμφότερα επωφελή» ενώ μίλησε και για απαλλαγή, κατά την έκφρασή του, από παλιές διαδικασίες που αποτελούσαν τροχοπέδη στην στήριξη πολιτιστικών δράσεων των τοπικών Αρχών.

Σημείωσε δε ότι πρέπει «να σταματήσει επιτέλους ο Πολιτισμός να είναι ο τελευταίος τροχός της άμαξας».