Το ζήτημα των επεισοδίων της Πύλας θα τεθεί προς συζήτηση κατά την επόμενη Σύνοδο της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου (ΚΣΜ), καθώς και κατά τις συναντήσεις αξιωματούχων της Συνέλευσης στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, μετά από αίτημα της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Συνέλευση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, οι βουλευτές Ανδρέας Πασιουρτίδης και Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν, επικεφαλής και μέλος, αντίστοιχα, της κυπριακής αντιπροσωπείας συμμετείχαν χθες βράδυ, σε διευρυμένη συνεδρία του Προεδρείου της Συνέλευσης στο Αμμάν.

Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίας συμπεριλήφθηκε, κατόπιν απόφασης του Προέδρου της Συνέλευσης συζήτηση για την κατάσταση στην Κύπρο εξ αφορμής των πρόσφατων επεισοδίων στην Πύλα, μετά την επιστολή-διάβημα που απέστειλε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου για το ζήτημα αυτό στους Προέδρους Κοινοβουλίων μεγάλου αριθμού κρατών και διεθνών και περιφερειακών κοινοβουλευτικών οργανισμών.

Οι Κύπριοι βουλευτές σημείωσαν ότι η άμεση αντίδραση του Προέδρου της Συνέλευσης στο διάβημα της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων καταδεικνύει το έντονο και συνεχές ενδιαφέρον του οργανισμού για την κατάσταση στην Κύπρο.