Στην Κύπρο βρίσκεται το δεύτερο ελληνικό Canadair, ενώ τα δύο ισραηλινά αεροσκάφη αναμένεται να κάνουν το πρώτο πέρασμα ρίχνοντας νερό πάνω τα πύρινα μέτωπα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος.

Ο κ. Πελεκάνος παρουσιάστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την έκβαση της μάχης με τον πύρινο όλεθρο, επαναλαμβάνοντας ότι «δεν υπάρχει ανοιχτό μέτωπο πυρκαγιάς, αλλά γίνεται μια διαχείριση των αναζωπυρώσεων».

«Έχουμε καλό έλεγχο. Η ανησυχία σχετίζεται με τους ανέμους που αναμένεται να ενταθούν και για αυτό όλοι βρίσκονται σε εγρήγορση, αλλά είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τα πτητικά μέσα που θα συνδράμουν στις προσπάθειες των κυπριακών Αρχών για έλεγχο της πυρκαγιάς, ο κ. Πελεκάνος είπε πως ήδη το δεύτερο ελληνικό Canadair βρίσκεται στην Κύπρο, ενώ στο νησί βρίσκονται και τα δύο ισραηλινά αεροσκάφη.

«Με βάση την ενημέρωση από το Τμήμα Δασών, τα ισραηλινά αεροσκάφη θα περάσουν πάνω από τις πυρκαγιές ρίχνοντας νερό, ενώ εξετάζεται κατά πόσον θα χρειαστεί στη συνέχεια να κάνουν νέο πέρασμα ρίχνοντας επιβραδυντικό», είπε.