Στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη θα βρίσκεται την Πέμπτη και Παρασκευή ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Κυριάκος Κακουρής, ο οποίος θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με Κύπριους αξιωματούχους.

Κατά την εδώ παραμονή του, ο κ. Κακουρής, ο οποίος θα συνοδεύεται από αντιπροσωπεία της ΕΤΕπ με αρμοδιότητες χρηματοδοτήσεων για την Κύπρο, θα έχει σειρά συναντήσεων με διάφορους αξιωματούχους του Κράτους, μεταξύ αυτών, τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξη Βαφεάδη, τους Γενικούς Διευθυντές των Υπουργείων Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και Εσωτερικών και την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ.

Στις συναντήσεις αυτές, θα συζητηθούν θέματα συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και ΕΤΕπ και οι δραστηριότητες της Τράπεζας στα πλαίσια των κοινών προσπαθειών για στήριξη της κυπριακής οικονομίας, αναφέρεται.

Εξάλλου, αύριο στις 11:00 το πρωί στην Αίθουσα πολλαπλής χρήσης του Υπουργείου Οικονομικών, θα γίνει παρουσίαση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων της ΕΤΕπ για το έτος 2023, των δράσεων της στην Κύπρο για την ίδια περίοδο, καθώς και των συμβουλευτικών υπηρεσιών που παρέχει η Τράπεζα. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός.