Η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, θα βρίσκεται στην Κύπρο γύρω στις 11 ή 12 Μαρτίου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Για το λόγο αυτό η κ. Ολγκίν δεν πρόκειται να παραστεί σε εκδήλωση της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο για τα 60χρονα της Δύναμης, που προγραμματίζεται για τις 4 Μαρτίου.

Η κ. Ολγκίν αναμένεται να μεταβεί στο Λονδίνο την πρώτη βδομάδα του Μαρτίου, όπως ανέφερε η ίδια σε δήλωσή της, και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Κύπρο για νέες συναντήσεις με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων.

Όπως είχε πει, το επόμενο ταξίδι μου «θα ξεκινήσει στο Λονδίνο την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου για να ολοκληρώσω τον κύκλο των επαφών με τις εγγυήτριες δυνάμεις. Στη συνέχεια θα επιστρέψω στην Κύπρο, όπου ελπίζω να συναντηθώ με ηγέτες πολιτικών κομμάτων, εκπροσώπους της κοινωνίας, καθώς και εκπροσώπους εμπορικών και οικονομικών επιμελητηρίων, ενώ θα μιλήσω εκ νέου με τους Ε/κ και Τ/κ ηγέτες».

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, στην εκδήλωση στις 4 Μαρτίου, θα προσκληθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων αν και δεν αναμένεται να παραστούν λόγω άλλων υποχρεώσεων. Ωστόσο, και από πλευράς ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η προσοχή θα επικεντρωθεί στην παρουσία εκπροσώπων από την κοινωνία των πολιτών και διπλωματών με έδρα την Κύπρο.