Με στόχο να διοχετευτεί στην κυπριακή αγορά, εισήχθη η μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών που εντοπίστηκε κρυμμένη μέσα σε κιβώτια, σε χώρο αποθήκευσης στην περιοχή Ζακακίου στη Λεμεσό.

Αυτό εκτιμά, σύμφωνα με πληροφορίες μας, η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ), η οποία εξετάζει κατά πόσον τα τρία πρόσωπα που συνελήφθησαν σε σχέση με την υπόθεση, ανήκουν σε κύκλωμα διοχέτευσης ναρκωτικών στην κυπριακή αγορά.

Το πρωί, οι τρεις οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού και εναντίον τους εκδόθηκε διάταγμα οκταήμερης κράτησης. Για την υπόθεση καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο.

Η ΥΚΑΝ, μετά από πληροφορία που της δόθηκε, έστησε επιχείρηση παρακολούθησης και ελεγχόμενης παράδοσης.

Χθες, στην εν λόγω αποθήκη μετέβησαν δύο πρόσωπα, ένας 31χρονος και ένας 36χρονος, οι οποίοι, αφού παρέλαβαν τα εν λόγω κιβώτια, τα φόρτωσαν στο όχημά τους και αναχώρησαν από την αποθήκη.

Το όχημά τους ανακόπηκε για έλεγχο παρά τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας όπου, μετά από σχετική έρευνα, εντοπίστηκαν στον χώρο αποσκευών του οχήματος 72 κιλά κάνναβης.

Τόσο ο 31χρονος, όσο και ο 36χρονος συνελήφθησαν, ενώ στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε μαρτυρία εναντίον και τρίτου προσώπου, ηλικίας 27 ετών.

Οι δυο πρώτοι προβάλλουν διάφορους ισχυρισμούς στους ανακριτές, οι οποίοι και διερευνώνται.

Ισχυρισμούς προβάλλει και ο 27χρονος ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες μας, μαζί με το άλλο πρόσωπο που καταζητείται, φαίνεται να είναι οι τελικοί παραλήπτες των ναρκωτικών.

Η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών θα προσπαθήσει μέσω της Interpol να εντοπίσει την πορεία που ακολούθησαν τα ναρκωτικά, πώς κατέληξαν στην Κύπρο και υπό ποιες συνθήκες.

Παράλληλα συνεχίζονται οι εξετάσεις για να εντοπιστεί και ο αποστολέας των ναρκωτικών.

Tα ναρκωτικά φαίνεται να έφτασαν από την Ελλάδα, ενδεχομένως μέσω του λιμανιού της Λεμεσού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι και οι τρεις δεν έφεραν ένσταση στην κράτησή τους, ενώ παρέμειναν στα κρατητήρια αφού δεν μπορούσαν να εισέλθουν στην αίθουσα του δικαστηρίου, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για τον κορωνοϊό.