Στην Ινδονησία, οι γιατροί που χάθηκαν στη μάχη με την πανδημία του νέου κορωνοϊού έφθασαν τους 458 ως την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, ενώ συνολικά έχουν υποκύψει κάπου 1.000 υγειονομικοί λειτουργοί.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται να καταγράφεται διεθνώς αυξημένα περιστατικά του νέου κορωνοϊού, αλλά και θάνατοι .

Ινδονησία

Κάπου 458 γιατροί έχουν υποκύψει στην COVID-19 από τον Μάρτιο του 2020 ως την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, ανέφερε χθες Παρασκευή ο Αντίμπ Χουμαϊντί, στέλεχος του ιατρικού συλλόγου της Ινδονησίας, τονίζοντας πως ο αριθμός των θανάτων έχει επιταχυνθεί δραματικά τους τελευταίους δυο μήνες.

Κατά τον κ. Χουμαϊντί, οι θάνατοι μελών του ιατρικού προσωπικού εξαιτίας της COVID-19 επταπλασιάστηκαν τον Ιούνιο μέσα στις πρώτες εννέα ημέρες του Ιουλίου, οι απώλειες στις τάξεις των γιατρών έφθασαν τις 35.

Το ρεκόρ θανάτων γιατρών στην Ινδονησία καταγράφηκε τον Ιανουάριο, όταν είχαν υποκύψει 65.

Συνολικά, αν προστεθούν και τα υπόλοιπα μέλη του υγειονομικού προσωπικού, οι νεκροί πλησιάζουν τους χίλιους, από τους οποίους πάνω από 10 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, κατά τον ινδονησιακό ιατρικό σύλλογο.

Οι αρχές ανακοίνωσαν χθες ότι τα μέλη του υγειονομικού προσωπικού θα κάνουν μια τρίτη δόση, με το εμβόλιο της αμερικανικής Moderna, για να ενισχυθεί η προστασία τους. Η χώρα έχει βασιστεί ως εδώ στην εκστρατεία ανοσοποίησης στο σκεύασμα της Sinovac Biotech, αλλά οι συνεχιζόμενοι θάνατοι μελών του ιατρικού προσωπικού εγείρουν νέες αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητά του, ειδικά έναντι της παραλλαγής Δέλτα.

Η Ινδονησία, η τέταρτη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο, με σχεδόν 270 εκατομμύρια κατοίκους, μετράει δεκάδες χιλιάδες κρούσματα του SARS-CoV-2 καθημερινά κι αυτή την εβδομάδα κατέγραψε ρεκόρ θανάτων σε 24 ώρες (1.040). Ο αριθμός των μολύνσεων έχει τετραπλασιαστεί μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα.

Τουρκία

Το τουρκικό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 59 ασθενείς με την COVID-19, αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στους 50.155 νεκρούς ως εδώ από την 11η Μαρτίου 2020.

Το ίδιο διάστημα επιβεβαιώθηκαν 5.670 κρούσματα του SARS-CoV-2 (επί συνόλου 228.826 τεστ), αυξάνοντας τον αριθμό των καταγεγραμμένων μολύνσεων στις 5.470.764.

Γερμανία

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 952 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 3.735.420, δείχνουν τα δεδομένα τα οποία δημοσιοποίησε σήμερα Σάββατο το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Ακόμη 35 θάνατοι ασθενών με την COVID-19 το ίδιο διάστημα αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στους 91.225 νεκρούς μέχρι εδώ, κατά την ίδια πηγή.

Ινδία

Το ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 1.206 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 42.766 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα πάντως μειώθηκαν στα 455.033.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στο γιγαντιαίο κράτος της Ασίας έχει φθάσει μέχρι εδώ τους 407.145 νεκρούς επί συνόλου 30.795.716 μολύνσεων, κατά τα επίσημα δεδομένα, που ειδικοί επισημαίνουν πως είναι πολύ υποτιμημένα.

Αυστραλία

Η πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, η Νέα Νότια Ουαλία, κατέγραψε σήμερα την μεγαλύτερη αύξηση σε μια ημέρα των εγχώριων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού για φέτος, την ώρα που ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από τον ιό στο πρόσφατο ξέσπασμα πλησιάζει τους 500.

Το 24ωρο που πέρασε καταγράφηκαν 50 νέα κρούσματα τοπικής μετάδοσης, σε σύγκριση με τα 44 που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη μέρα, τα οποία αποτελούσαν επίσης αριθμό ρεκόρ για φέτος. Οι 26 από αυτούς που συγκαταλέγονται μεταξύ των νέων κρουσμάτων πέρασαν χρόνο στην κοινότητα ενώ πιστεύεται ότι μπορούσαν να μεταδώσουν τον ιό, δήλωσε η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζικλιάν.

Βραζιλία

Το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 1.509 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 57.737 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει μέχρι εδώ τους 531.588 νεκρούς, ενώ τα καταγεγραμμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού ξεπέρασαν το ορόσημο των 19 εκατομμυρίων.

Η Βραζιλία των 212 εκατ. κατοίκων καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο.

Νότια Κορέα

Στη Νότια Κορέα ανακοινώθηκε σήμερα, για τρίτη συναπτή ημέρα, ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων του SARS-CoV-2 από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού την 20ή Ιανουαρίου 2020, καθώς η χώρα πλήττεται από το λεγόμενο τέταρτο κύμα.

Η χώρα της Ασίας κατέγραψε 1.378 κρούσματα του SARS-CoV-2 και άλλους δύο θανάτους ασθενών με την COVID-19.

Αργεντινή

Η Κυβέρνηση της Αργεντινής παράτεινε χθες Παρασκευή τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα ως την 6η Αυγούστου στην προσπάθειά της να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, ειδικά του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, που θεωρείται πιο μολυσματικό από κάθε άλλη παραλλαγή.

Η απόφαση ανακοινώθηκε καθώς οι νεκροί εξαιτίας της COVID-19 πλέον ξεπέρασαν τους 98.000, επί συνόλου 4,6 εκατ. μολύνσεων από τον SARS-CoV-2. Η χώρα συγκαταλέγεται εδώ και κάποιο καιρό σε αυτές που υφίστανται τα βαρύτερα πλήγματα από την πανδημία στην περιφέρεια.

Ιράν

Το Υπουργείο Υγείας του Ιράν ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 16.596 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των πολιτών που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό στην Ισλαμική Δημοκρατία να φθάνει τους 3.344.122.

Οι θάνατοι ακόμη 146 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στους 85.543 νεκρούς ως αυτό το στάδιο από την εκδήλωσή της στην ιρανική επικράτεια, τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Τυνησία

Στην Τυνησία καταγράφηκε χθες Παρασκευή νέο τραγικό ρεκόρ 189 θανάτων ασθενών με την COVID-19, που αύξησε τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στους 16.050 νεκρούς μέχρι εδώ.

Το ίδιο διάστημα επιβεβαιώθηκαν 8.506 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να φθάνει τους 481.735.

Μεξικό

Το Υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 217 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν ακόμη 9.319 κρούσματα του SARS-CoV-2, καθώς η χώρα μοιάζει να είναι πλέον αντιμέτωπη με τρίτο κύμα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έχει φθάσει μέχρι εδώ τους 234.675 νεκρούς επί συνόλου 2.577.140 μολύνσεων.

Πακιστάν

Το συμβούλιο που επιβλέπει τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας στο Πακιστάν συνέστησε χθες να μην επιτρέπεται να ταξιδέψουν αεροπορικώς, μετά την 1η Αυγούστου, όσοι δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού για την Covid-19.

Η οδηγία αυτή του Εθνικού Κέντρου Διοίκησης και Επιχειρήσεων (NCOC) θα πρέπει να εγκριθεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να ισχύσει. Οι αρχές προειδοποιούν ότι το τέταρτο κύμα της πανδημίας έχει ξεκινήσει και έχουν εντοπιστεί στη χώρα επικίνδυνες παραλλαγές του νέου κορωνοϊού, όπως η Δέλτα.

Νέες οδηγίες για την αναχαίτιση του νέου κορωνοϊού αναμένεται να εκδοθούν αργότερα εντός του μήνα, ενόψει και της μουσουλμανικής Γιορτής της Θυσίας (λιντ αλ Αντχα).

Ολλανδία

Ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε χθες βράδυ σειρά μέτρων για να αναχαιτιστεί η έκρηξη κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στη χώρα, μεταξύ των οποίων είναι και το κλείσιμο των νάιτκλαμπ.

Μέσα σε μία εβδομάδα οι μολύνσεις επταπλασιάστηκαν στην Ολλανδία και χθες καταγράφηκαν 7.000 νέα κρούσματα, επισήμανε ο Ρούτε. Το γεγονός αυτό ανάγκασε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη χαλάρωση των περιορισμών.

Τα μέτρα τέθηκαν από σήμερα σε ισχύ και θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι τις 14 Αυγούστου.

Λετονία

Η διοίκηση του στρατού της Λετονίας διέταξε χθες να εμβολιαστούν υποχρεωτικά όλοι οι στρατιωτικοί καριέρας πριν από τον Αύγουστο, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα χάσουν τη δουλειά τους.

Περίπου το 95% των 6.500 επαγγελματιών στρατιωτικών της μικρής βαλτικής χώρας, που είναι και μέλος του ΝΑΤΟ, έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. Ο στρατηγός διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί μόνο δύο κρούσματα στις ένοπλες δυνάμεις της Λετονίας.