Το πόρισμα για το πρόγραμμα των πολιτογραφήσεων είναι στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα εδώ και μήνες και όλοι ασκούμε πιέσεις για να δούμε εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες οι οποίες πρέπει να αποδοθούν, ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή του Σταθμού μας «Ελεύθερα κι Ωραία» ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής και εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου.

Σε ό,τι αφορά την εμπλοκή του Προέδρου της Δημοκρατίας μέσω του δικηγορικού γραφείου που φέρει το όνομα του είπε ότι κακώς διατηρήθηκε το όνομα του Προέδρου και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να εξαιρείται από τις σχετικές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου. Σε πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης όπως είπε, αποφασίστηκε η ανάκληση υπηκοοτήτων και τα νέα κίνητρα για προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων.

Από το πρόγραμμα των πολιτογραφήσεων, επωφελήθηκαν μέλη της οικογένειας του Προέδρου μετά από αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου στο οποίο προήδρευε ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης, ανέφερε από την πλευρά της η βουλεύτρια των Οικολόγων Αλεξάνδρα Ατταλίδου.

Σημείωσε ακόμα ότι παρατηρείται κωλυσιεργία στην υπόθεση των διαβατηρίων και σημείωσε ότι κανένας δεν γνωρίζει πόσες υποθέσεις οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Υπενθύμισε ότι η Επιτροπή που διορίστηκε υπό τον κ. Νικολάτο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 51% των διαβατηρίων ήταν παράνομα και προσέθεσε ότι καμία κατηγορία δεν έχουν προσάψει οι αρμόδιες υπηρεσίες σε λειτουργό Υπουργείου ή σε κάποιο πολιτικό προϊστάμενο.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή εδώ.