Το 2022 αναμένεται να ολοκληρωθεί η ετοιμασία σχεδίων από τα Δημόσια Έργα, ώστε να προκηρυχθούν προσφορές για επιδιόρθωση με πασσαλότοιχους του σημείου στον δρόμο Γεράσας – Καλού Χωριού, στο οποίο υπέστη καθίζηση το οδόστρωμα λόγω πολυομβρίας, τον Ιανουάριο του 2019.

Τα δημόσια έργα επικαλούνται για την καθυστέρηση, τη σωρεία έργων που έχουν να φέρουν εις πέρας.

Ως γνωστόν, τα Δημόσια Έργα είχαν δώσει πριν καιρό μία προσωρινή λύση στο πρόβλημα, με την μετατόπιση του δρόμου στα δεξιά και δίδοντας του σχήμα σίγμα και τοποθετώντας πλαστικούς πασσάλους, αποκαθιστώντας 2 λωρίδες κυκλοφορίας.

Ωστόσο, κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται ότι εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται, αφού εδώ και τρία χρόνια δεν έχει δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

Να υπενθυμίσουμε πως, όταν σημειώθηκε διάβρωση του οδοστρώματος τον Ιανουάριο του 2019, η κίνηση των οχημάτων στις δυο κατευθύνσεις διεξαγόταν για κάποιο χρονικό διάστημα εκ περιτροπής, με τη χρήση φωτεινού σηματοδότη που ρύθμιζε την τροχαία κίνηση.

Εκείνη την περίοδο οι διαμαρτυρίες των διερχόμενων οδηγών ήταν εντονότερες ενώ την προσωρινή εκείνη διευθέτηση, οι κάτοικοι της περιοχής την αποκαλούσαν ειρωνικά «τα φώτα της Γεράσας», τα οποία έγιναν και αντικείμενο ανεκδότων.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρθηκε σήμερα στον σταθμό μας από τα Δημόσια Έργα, εντός του 2022 αναμένεται να ολοκληρωθεί εκπόνηση κατασκευαστικών σχεδίων και να προκηρυχθούν προσφορές για τη βελτίωση του δρόμου Λεμεσού – Αγρού, στο τμήμα από τη Γεράσα προς Καλό Χωριό, με την κατασκευή και λωρίδων διαφυγής, με προϋπολογισμό 900 χιλιάδες ευρώ.

Το έργο προοριζόταν από το Υπουργείο Εσωτερικών να ξεκινήσει το 2022, ωστόσο, όπως εξελίσσονται οι διαδικασίες, μάλλον πάει για το 2023.