Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 27 – 28 Ιουνίου κατά την οποία οι 27 ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να αποφασίσουν για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Στο περιθώριο της συνόδου να έχει συνάντηση με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, συνάντηση η οποία χρονικά τοποθετείται είτε την Πέμπτη είτε την Παρασκευή. Την συνάντηση με την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του Διεθνούς Οργανισμού είχε ανακοινώσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Την Πέμπτη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει επίσης στην προπαρασκευαστική σύνοδο των ηγετών κρατών μελών που προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, και στην οποία συμμετέχει ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης από το ΕΛΚ και η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην πρωινή σύνοδο του ΕΛΚ θα συζητηθούν τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, προστίθεται, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της Παρασκευής, συνοδεύουν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων Μαριλένα Ραουνά, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του ΠτΔ Βίκτωρας Παπαδόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ