Η Νομική Υπηρεσία έλαβε σήμερα γραπτή επίσημη καταγγελία της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους εναντίον υψηλόβαθμου αξιωματικού της Αστυνομίας και την προσπάθεια του να εξασφαλίσει μέσω βαρυποινίτη βίντεο που να παρουσιάζει στιγμές από την προσωπική ζωή της ίδιας ή της ανώτερης λειτουργού στο Τμήμα Φυλακών, Αθηνάς Δημητρίου.

Σε ανάρτηση της στο twitter η Νομική Υπηρεσία αναφέρει ότι έλαβε την καταγγελία και ήδη την μελετά.

«Με τη συμπλήρωση της μελέτης, η Νομική Υπηρεσία θα αποφασίσει για τα περαιτέρω και οι αποφάσεις της θα ανακοινωθούν αμέσως», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Σε δηλώσεις της σήμερα η κυρία Αριστοτέλους ανέφερε ότι έχει εμπιστοσύνη στον Γενικό Εισαγγελέα και αναμένει τον διορισμό ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή για να διερευνήσει με αντικειμενικότητα την υπόθεση.

Η υπόθεση όπως επεσήμανε είναι πολύ σοβαρή και πρόσθεσε ότι ο εν λόγω αξιωματικός θα πρέπει τεθεί σε διαθεσιμότητα μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών.

Στο μεταξύ το πρωί πραγματοποιήθηκε εκδήλωση συμπαράστασης στην Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών έξω από την πύλη των Φυλακών.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εργαζόμενοι στις Κεντρικές Φυλακές, πρώην φυλακισμένοι και συγγενείς καταδίκων.

Η Άννα Αριστοτέλους είπε ότι η σημερινή μέρα είναι η πιο συγκινητική της ζωής της και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη στήριξη τους.