Η ανάκριση αναφορικά με το περιστατικό που συνέβηκε σε Στρατόπεδο της Διοίκησης Καταδρομών κατά την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου 2020, ολοκληρώθηκε, επιβλήθηκαν πειθαρχικές ποινές και καθότι από το πόρισμα διαφαίνεται πιθανή διάπραξη ποινικών αδικημάτων, ο σχετικός φάκελος διαβιβάστηκε στη Γενική Εισαγγελία, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Άμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό γνωστοποιήθηκε γύρω στα μέσα Μαΐου, όταν βίντεο που απεικόνιζε ομάδα εθνοφρουρών να γρονθοκοπούν άλλο στρατιώτη στο στρατόπεδο στο Σταυροβούνι, κυκλοφόρησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. 

Ο τότε Υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, είχε δηλώσει εξοργισμένος, τονίζοντας πως «υπάρχει μηδενική ανοχή» σε τέτοιου είδους περιστατικά.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι έχει ολοκληρωθεί η ανάκριση αναφορικά με το περιστατικό που συνέβηκε σε Στρατόπεδο της Διοίκησης Καταδρομών κατά την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου 2020.

Για το περιστατικό, έχουν ήδη επιβληθεί πειθαρχικές ποινές, σύμφωνα με το πόρισμα της διενεργηθείσας ανάκρισης.

Ο σχετικός φάκελος διαβιβάστηκε στη Γενική Εισαγγελία με βάση τις διατάξεις του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα, για περαιτέρω χειρισμό του θέματος, καθότι από το πόρισμα διαφαίνεται πιθανή διάπραξη ποινικών αδικημάτων.