Τα νέα σημεία για τις μονάδες δειγματοληψίας, οι οποίες θα λειτουργήσουν την Πέμπτη στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου του γενικού πληθυσμού με τη μέθοδο της ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) δίνει στη δημοσιότητα το Υπουργείο Υγείας.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρεται ότι «εντατικοποιείται το πρόγραμμα ελέγχου του γενικού πληθυσμού με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, με σκοπό να ελεγχθεί μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Κύπρου σε όσο το δυνατό περισσότερες κοινότητες παγκύπρια».
 
Συγκεκριμένα, μονάδες δειγματοληψίας θα λειτουργήσουν μεταξύ 0830 – 1700 στη Λεμεσό στο Κοινοτικό Γήπεδο Κολοσσίου, στο χώρο στάθμευσης έναντι του ξενοδοχείου Four Seasons στον Άγιο Τύχωνα και στο χώρο στάθμευσης της υπεραγοράς Σκλαβενίτη Columbia στη Γερμασόγεια. 

Στη Λάρνακα επίσης μεταξύ 0830 και 1700 θα λειτουργήσουν μονάδες δειγματοληψίας στο χώρο στάθμευσης απέναντι από το Α` Δημοτικό Σχολείο στην Αραδίππου, στον χώρο στάθμευσης της υπεραγοράς Σκλαβενίτη και στο Κοινοτικό Συμβούλιο στις Αγγλισίδες.

Στην Αμμόχωστο μονάδα δειγματοληψίας θα λειτουργήσει στην εκκλησία Παναγίας Αγίας Νάπας μεταξύ 0800 και 1700.

Στην Πάφο μεταξύ 0800 και 1700 θα λειτουργήσει μονάδα δειγματοληψίας στο χώρο στάθμευσης της υπεραγοράς Lidl.

Στη Λευκωσία, μεταξύ 0800 και 1700 θα λειτουργήσει μονάδα στην εκκλησία Μεταμορφώσεως Σωτήρος στο Πέρα Χωριό Νήσου, μεταξύ 0830 και 1630 στην Πλατεία Αναλύοντα, μεταξύ 1700 και 2030 στο Δημόσιο Ιατρεία στις Καπέδες το οποίο βρίσκεται στην πλατεία της κοινότητας. Θα λειτουργήσουν επίσης μονάδες μεταξύ 0930 και 1700 στο χώρο στάθμευσης του Jumbo στη Λακατάμεια και μεταξύ 0830 και 1700 μπροστά στο Coffee Island στη διασταύρωση των οδών Σταυρού και Ιωσήφ Χατζηιωσήφ

«Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα και με προτεραιότητα, όσους απασχολούνται σε χώρους εξυπηρέτησης κοινού, διανομείς και επαγγελματίες πρώτης γραμμής», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.
 
Προστίθεται ότι οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της εργαστηριακής τους εξέτασης με γραπτό μήνυμα εντός 24 ωρών, αλλά και γραπτώς, εάν επιθυμούν, από τις κινητές μονάδες εντός 30’ από τη δειγματοληψία.
 
Το Υπουργείο Υγείας ευχαριστεί τις Τοπικές Αρχές για την προθυμία και τη συνεργασία που προσφέρουν.
 

Πηγή: ΚΥΠΕ