Στέγη Πολιτισμού, προτίθεται να δημιουργήσει άμεσα ο Δήμος Λεμεσού, στο δημοτικό τεμάχιο «Επαμεινώντα».

Αυτό ανακοίνωσε σε χαιρετισμό του, το πρωί, στην ημερίδα «Πολιτισμός σήμερα στην πόλη μας», που διοργάνωσε το Συντονιστικό Συμβούλιο Πολιτιστικών Φορέων της Λεμεσού, ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαϊδης.

Πρόκειται για ένα τεμάχιο συνολικού εμβαδού 7,500 τ.μ. περίπου, το οποίο ο Δήμος απέκτησε πρόσφατα μέσω απαλλοτρίωσης, καταβάλλοντας το ποσό των €2.1 εκατομμυρίων. 

Όπως είπε, πρόθεση του Δήμου είναι στο τεμάχιο αυτό να ανεγερθούν δημοτικές και πολιτιστικές υποδομές, ενώ στο χώρο θα υπάρχει και μεγάλος χώρος στάθμευσης.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, «στόχος μας είναι να λύσουμε ένα τριπλό πρόβλημα, την έλλειψη στέγης για αρκετούς πολιτιστικούς φορείς και ομάδες της πόλης μας, την έλλειψη χώρων για να εκτεθούν αρχεία και συλλογές συμπολιτών μας που επιθυμούν να τις δωρίσουν στο δήμο, και τη δυσκολία εξεύρεσης χώρων ατελιέ για καλλιτέχνες και δημιουργούς της πόλης μας».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Λεμεσού, οι διεργασίες για το έργο βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, και ο δήμαρχος έχει αρχίσει σειρά επαφών και διαβουλεύσεων με φορείς, ομάδες και ανθρώπους του πολιτισμού της πόλης πριν οριστικοποιηθούν οι σχεδιασμοί.

Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι έχει γίνει πρόνοια για δαπάνη €2.2 εκατομμυρίων για το έργο στους προϋπολογισμούς του Δήμου για το 2021 και 2022 (€500,000 και €1.700.000 αντίστοιχα). Πρόθεση του Δήμου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση,  είναι όπως αρχίσουν οι κατασκευαστικές εργασίες πριν το τέλος του 2021.