«Πίσω από τις Θημωνιές»: Tην ταινία της Ασημίνας Προέδρου προβάλλει ο κινηματογράφος Πάνθεον 06 ΦεβρουάριοςΦεβ 2024 20:30 - 07 ΦεβρουάριοςΦεβ 2024 20:30

Κινηματογράφος

Ο κινηματογράφος Πάνθεον, στη Λευκωσία, οργανώνει δύο προβολές της ελληνικής ταινίας της Ασημίνας Προέδρου, «Πίσω από τις Θημωνιές». Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στις 06 και 07 Φεβρουαρίου, στις 20:30.

Το «Πίσω από τις Θημωνιές» απέσπασε 10 βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου συμπεριλαμβανομένων της Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Σεναρίου για την Ασημίνα Προέδρου, καθώς και του Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον Στάθη Σταμουλακάτο. Η ταινία επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα Βραβεία Όσκαρ το 2023, στην κατηγορία της Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.

Υπόθεση:

Σε ένα χωριό κοντά στα βόρεια σύνορα της χώρας, μια τριμελής λαϊκή οικογένεια βιώνει τη σύγκρουση, όταν διαδοχικά τραυματικά συμβάντα πληγώνουν τις σχέσεις τους, φτάνοντάς τις στα όριά τους.
Ένας ψαράς και αγρότης, κάτοικος ενός παραλίμνιου χωριού στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, πνιγμένος στα χρέη, αρχίζει να μεταφέρει μετανάστες με τη βάρκα του έναντι αδράς αμοιβής. Η γυναίκα του, νοικοκυρά και εκκλησάρισσα του χωριού, αναζητά τον πραγματικό Λόγο του Θεού, ενώ η κόρη τους προσπαθεί να ορίσει τη ζωή της μέσα στοκαταπιεστικό περιβάλλον στον οποίο ζει. Μέχρι που ένα τραγικό γεγονός θα αλλάξει τιςισορροπίες και θα φέρει τους τρεις ήρωες μπροστά σε προσωπικά αδιέξοδα και αδυναμίες,με τον καθένα να πρέπει να αναλογιστεί για πρώτη φορά στη ζωή του το κόστος των πράξεών του.

Διάρκεια: 118’
Είδος: Δράμα
Σενάριο/Σκηνοθεσία: Ασημίνα Προέδρου
Διάλογοι: Ελληνικοί, Υπότιτλοι: Αγγλικοί

Πρωταγωνιστούν: Στάθης Σταμουλακάτος, Λένα Ουζουνίδου, Ευγενία Λάβδα, Χρήστος Κοντογεώργης, Ντίνα Μιχαηλίδου, Πασχάλης Τσαρούχας

Προβολές:

06 και 07 Φεβρουαρίου στις 20:30

Εισιτήρια: pantheon-theatre.com

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org