«On Bodies 2024»: Φεστιβάλ χορού και παραστατικών τεχνών 16 ΜάιοςΜάι 2024 00:00 - 19 ΜάιοςΜάι 2024 00:00

Φεστιβάλ

Πραγματοποιείται στις 16 - 19 Μαΐου 2024 το Φεστιβάλ χορού και παραστατικών τεχνών «On Bodies 2024» από τη Στέγη Χορού Λευκωσίας.

Η φετινή θεματική του φεστιβάλ είναι η ΕΠΟΥΛΩΣΗ: η διαδικασία της θεραπείας μιας πληγής, η βοήθεια να ξεπεραστεί ένα τραύμα, η αποκατάσταση σε μια ψυχική ή σωματική κατάσταση χωρίς πόνο. Η αντιμετώπιση του τραύματος, και πιο συγκεκριμένα του συλλογικού τραύματος, είναι κάτι που χρειάζεται προσοχή και κατανόηση, ειδικά σε περιοχές που έχουν βιώσει συγκρούσεις και επιθετικότητα, όπως η Κύπρος.

Το φετινό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει προτάσεις από νέους και καταξιωμένους καλλιτέχνες από Κύπρο και εξωτερικό που θα πραγματοποιηθούν στην κύρια σκηνή, στο κήπο και εξωτερικό χώρο της Στέγης Χορού Λευκωσίας καθώς και σε συνεργαζόμενους χώρους. Το συνολικό πρόγραμμα του φεστιβάλ επιμελήθηκε ο Πέτρος Κονναρής και τα κομμάτια από το ανοικτό κάλεσμα επιλέχθηκαν από τους Αριάννα Οικονόμου, Ανδρομάχη Δ. Lindahl, Παντελή Γεωργίου, Πέτρο Κονναρή και Έλενα Αγαθοκλέους.

Την Πέμπτη, 16 Mαϊου ανοίγει το πρόγραμμα η Λία Χαράκη με το "Body Unmuted" που θα πραγματοποιηθεί στο the Studio, το πρώην Θέατρο ΠΟΛΙΣ σε συνεργασία με το CYENS. Η κάθε επισκέπτρια, μπαίνει σε ένα δωμάτιο μια κάθε φορά, και ακούει τις ηχογραφήσεις που δημιουργήθηκαν, τοποθετώντας το σώμα της σε συγκεκριμένες θέσεις, που σκοπό έχουν να προκαλέσουν την ενσυναίσθηση ή την ταύτιση.

Την Παρασκευή, 17 Μαϊου το πρόγραμμα ξεκινά με την Ελισάβετ Παναγιώτου και το έργο "childhood leftover" που παρουσιάζει μια ποιητική αυτοβιογραφική ενδοσκόπηση γύρω από την παιδικότητα. Συνεχίζουμε με το έργο "(W)holeman" του Απόλλωνα Αναστασιάδη και ένα εσωτερικό διάλογο με τους φόβους και τις ανησυχίες. Η Έλιαν Ρουμιέ, συμμετέχει στο φεστιβάλ με το "25km", ένα καλλιτεχνικό documentary και παράσταση χορού που προκύπτει από το αποτέλεσμα του περπατήματος των τεσσάρων γυναικών για 25km και μια ωδή στον εξαγνισμό της ψυχής και την εφήμερη επαφή με τη φύση. Τη βραδιά κλείνει η ομάδα Physical Plastic και την "Aneesha" με μια υβριδική παράσταση χορού, φωνής και ήχου που εξερευνά την πολυπλοκότητα του θανάτου και του πόνου της απώλειας αλλά και τη διαδικασία συλλογικής θεραπείας.

Το Σάββατο 18 Μαϊου, το έργο "υπνοβάτης" των Ηλίας Κλαρκ και Hannah Badura διερευνά την πολιτισμική ντροπή και ενοχή που απορρέει ως αποτέλεσμα της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας στην Κύπρο. Ο Σωτήρης Σωτηρίου παρουσιάζει το έργο "Βουβή Αντοχή" για τις εσωτερικές ανεκπλήρωτες ανάγκες του εαυτού. Το κομμάτι "Eternally Alive - A2" της Στάλης Συμεών επισκέπτεται την ελληνική πανκ κουλτούρα με θαυμασμό, περιέργεια και σατιρική διάθεση εμπνευσμένη από το: Healing is the new punk και Punk is the old healing. Η Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Νεφέλη Κεντώνη - μητέρα και κόρη – στο έργο "fsssssssssssss BOOOMMMM!!!!!!" πλέκουν μια πολυεπίπεδη ιστορία για όλα όσα πρόθυμα και άθελά κληρονομούνται από γενιά σε γενιά.

Την Κυριακή, 19 Μαϊου, ο Αλέξης Βασιλείου παρουσιάζει το έργο "ΣΑΚΡΑ" μια ρυθμική, ηχητική και σωματική τελετουργία αναπαράστασης, πάνω στις καταβολές της γλώσσας, των συναισθημάτων και της ανθρώπινης εμπειρίας επηρεασμένη από την Ιεροτελεστία της Άνοιξης, του Igor Stravinsky. Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται με το έργο "Æffective Choreography" του André Uerba ένα διαλογιστικό περφόρμανς με γυμνά σώματα ως τοπία που εξερευνούν την οικειότητα ως πρακτική συνύπαρξης. Ο δημιουργός συναντήθηκε και δούλεψε μαζί με τοπικούς καλλιτέχνες για την παρουσίαση του έργου στο πλαίσιο του φεστιβάλ On Bodies 2024.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ φιλοξενείται η οπτικοακουστική εγκατάσταση «Ephemeral Symbiosis pt.I : Flumen Publicum» της Ρίας Αλεξάνδρου, που μεταβάλλει τον κήπο της Στέγης Χορού Λευκωσίας και διερευνά την ανθρώπινη παρέμβαση και επιμέλεια της φύσης. Η συμμετοχή της Αλεξάνδρου στο φεστιβάλ πραγματοποιείται στο πλαίσιο του πρόγραμμα κινητικότητας της Στέγης Χορού Λευκωσίας με το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ.

Στις 16 και 17 Μαΐου και παράλληλα με το φεστιβάλ, διοργανώνεται επίσης το "Ατελιέ Healing: Becoming Well Again" που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το EDN – European Dance Development Network και το Dance Gate Lefkosia- Cyprus. Το πρόγραμμα του Ατελιε επιμεληθήκαν οι Αριάννα Οικονόμου και Πέτρος Κονναρής και συμμετέχουν οι Κλίτος Τσιολής, Nihal Soganci, Δρ Σωκράτης Στρατής, Gervaise Savvias, Δρ Γαβριήλ Κουρέας, Αριάννα Οικονόμου, Δρ Έρικα Χαραλάμπους, Νάγια Τ. Καρακώστα, Έλενα Αγαθοκλέους, Ευαγόρας Βανέζης, Alexandra Waierstall, Λία Χαράκη, Ανδρομάχη Δ. Lindahl, Μπελίντα Παπαβασιλείου, Άννα Τζάκου, Melissa Garcia Carro, Πέτρος Κονναρής με ομιλίες, συζητήσεις, εργαστήρια, περιπάτους και άλλες παραστατικές δράσεις.

Εισιτήρια: €14/ €10* ανά μέρα

*φοιτητές, συνταξιούχοι και φίλοι Στέγης Χορού Λευκωσίας

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org