«Ο σιδερένιος κύκλος της ζωής»: Η νέα έκθεση της Βάσω Θούπου 02 ΦεβρουάριοςΦεβ 2024 19:00 - 24 ΦεβρουάριοςΦεβ 2024 00:00

Εικαστικά

Η Βάσω Θούπου παρουσιάζει από τις 02 Φεβρουαρίου, στη γκαλερί Αποκάλυψη, στη Λευκωσία, τη νέα της εικαστική πρόταση με τίτλο «Ο σιδερένιος κύκλος της ζωής».

Η νέα πρόταση της Θούπου έχει φιλοσοφική διάθεση και πραγματεύεται την ανθρώπινη ύπαρξη  και τις επαναλαμβανόμενες και κυκλικές καταστάσεις που αποτελούν στην ουσία την ίδια τη ζωή. Η κοινότοπη αλήθεια, που αναφέρεται στον αέναο και σιδερένιο κύκλο της γέννησης, της ακμής και της παρακμής στον οποίο εντάσσεται καθετί που αφορά τον άνθρωπο αλλά και τη φύση αφού μαζί συμπορεύονται, είναι το απόλυτο φράκταλ της ζωής μας.

Η κάθε ιστορία κρύβει πολλές μικρές ιστορίες και αυτές με τη σειρά τους, άλλες πιο μικρές, ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο δηλαδή χωρίς τέλος.Ο κύκλος μπορεί να συμβολίζει την αρχή και το τέλος μιας ιστορίας αλλά κύκλος είναι και μια αγκαλιά που τα καλύπτει όλα.

Σ’ αυτή τη σειρά, το μέσον είναι κυρίως το λάδι και το ακριλικό καθώς και η χρήση άλλων τεχνικών όπως η υφασματογραφία,τα ψηφιδωτά, η χαρακτική.

Στην νέα έκθεση η Βάσω Θούπου θα παρουσιάσει 45 περίπου έργα διαφόρων μεγεθών και τέσσερεις υφασματογραφίες, μερικά χαρακτικά και μικρό αριθμό κεραμικών.

Διάρκεια: 02 - 24 Φεβρουαρίου 2024

Πληροφορίες: 22 300150

 

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org